Uitzending
Vrw. zkt. Knst. - 6-4-2011

6-4-2011

Vrw. zkt. Knst.

901 x bekeken | 0 reacties
6
Vandaag precies een jaar geleden overleed schrijver Rudy Kousbroek. Bekend van zijn essays en van zijn boek Het oostindisch kampsyndroom, over het leven in Indië en de Jappenkampen.
Daarnaast was er de liefde voor katten, voor auto’s, foto en film, het verleden. Daar kon Kousbroek verrassend over schrijven en dat had ie gemeen met zijn vriend, schrijver K. Schippers (foto). En deze K. Schippers hield afgelopen vrijdag de 1e Rudy Kousbroeklezing in de Rode Hoed in Amsterdam.

Deze week vindt in Utrecht het Franz Liszt concours plaats. Een internationale en prestigieuze wedstrijd voor pianotalenten tussen de 17 en 29 jaar. Eerdere winnaars waren bv. Enrico Pace en Igor Roma. Dieuwertje Blok volgt de deelnemers op de voet. Zoals de 17-jarige Chinese Linzi Pan, die tijdens het concours in een Betuws gastgezin verblijft.

De Nederlandse ontwerper Richard Hutten maakt kasten en tafels, ringen en lampen, bekers en banken. In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen opende dit weekend een expositie waarin zijn stoelen centraal staan, en stoelen van ontwerpers die hem inspireren. Waar moet een goeie stoel aan voldoen? En hoe ontwerp je die?

In Op de valreep aandacht voor de dansvoorstelling Sylvia van het Nationale Ballet en het festival Motel Mozaïque in Rotterdam.

Deze uitzending van het programma Vrw. zkt. Knst. is uitgezonden op woensdag 6 april door NTR. Te gast was Richard Hutten. De presentatie was in handen van Isolde Hallensleben en Dieuwertje Blok.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie