Uitzending
Vrw. zkt. Knst. - 20-4-2011

20-4-2011

Vrw. zkt. Knst.

710 x bekeken | 0 reacties
6
Het is bijna Pasen, dus volop Passietijd: in het hele land zijn uitvoeringen te bezoeken van de Matthšus- of de Johannes Passion van JS Bach. Het betekent voor dirigent en zanger Nico van der Meel drukke tijden, want hij is (volgens NRC) 'de beste evangelist ter wereld'.
Is hij gelukkig met de evangelistenrol met al die recitatieven, of verlangt ie inmiddels wel es naar een fraaie aria?

Anderhalf jaar lang hebben professionals van o.a. het Nederlands Danstheater en het Residentie-orkest samengewerkt met 150 amateurs, voor de kunstmanifestatie Allehaagse. Samen met Indiase danseressen, een flamingo-ensemble en een mannenkoor zal danseres Naomi Nieuwkerk morgenavond op de planken staan voor de premiŤre. Isolde zocht haar op tijdens de voorbereidingen.

Schrijfster MariŽt Meester groeide op in de Drentse gevangenis-kolonie Veenhuizen, waar haar vader directeur van de basisschool was. Veenhuizen werd in die tijd wel 'Hollands SiberiŽ' genoemd. Ze schreef al eerder romans over haar herinneringen aan dit dorp. Nu woont ze er opnŪeuw, voor drie maanden in een leegstaande pastorie, om onderzoek te doen voor haar nieuwe roman over het Vreemdste Dorp van Nederland.

In Op de valreep aandacht voor het Springdance-festival in Utrecht en voor de Portugese superster Rodrigo Le„o.

Deze uitzending van het programma Vrw. zkt. Knst. is uitgezonden op woensdag 20 april door NTR. Te gast was MariŽt Meester. De presentatie was in handen van Isolde Hallensleben.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie