Uitzending
Vrw. zkt. Knst. - 27-4-2011

27-4-2011

Vrw. zkt. Knst.

978 x bekeken | 0 reacties
6
In Schiedam opende dit weekend de tentoonsteling All about drawing, met werk van 100 Nederlandse kunstenaars voor wie tekenen een belangrijk element van hun werk is. Één van de kunstenaars die te zien is op deze tentoonstelling is Charlotte Schleiffert. Haar werk wordt bevolkt door meer dan levensgrote ruige figuren.

Deze maand wordt de nieuwe Nederlandse speelfilm De Bende van Oss opgenomen. Een misdaaddrama dat zich afspeelt in de jaren dertig van de vorige eeuw, als het Brabantse Oss wordt geteisterd door een golf van geweld. Wij bezochten de set waar Frank Lammers spraakles geeft aan de rest van de cast waaronder Sylvia Hoeks en Theo Maassen, en waar Marcel Musters een vinger zal afhakken.

A.s. donderdag is in het Concertgebouw de finale van het Oskar Back Vioolconcours, een wedstrijd voor jonge violisten tussen de 17 en 26 jaar.
Oudgediende Lisanne Soeterbroek mag nog nèt meedoen, want zij is 26. En ook de 18-jarige Pieter van Loenen doet een gooi naar de eerste prijs. Hij speelt viool sinds zijn 6e, deed op zijn 9e voor het eerst mee aan een concours en studeert nog volop.

Deze week in Op de valreep: de dansvoorstelling Zout van Conny Janssen Danst en de expositie Neoclassicisme en Biedermeier in museum De Fundatie in Zwolle.

Deze uitzending van het programma Vrw. zkt. Knst. is uitgezonden op woensdag 27 april door NTR. De presentatie was in handen van Isolde Hallensleben.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie