Uitzending
RTL Late Night - Aflevering 77

Aflevering 77

RTL Late Night

18-12-2018

| 541 x bekeken | 0 reacties
4
In deze uitzending van RTL Late Night onder andere:

Tom Egbers en Lex Uiting blinken uit in Top 2000-introspel
Het bekende Top 2000-introspel wordt gespeeld in Late Night met Dione de Graaff en Tom Egbers tegen Lex Uiting en Lieven Scheire. Een spannende strijd, maar wie herkent de artiesten en nummers het snelste?

'Jongeren zorgen voor verschuivingen in de Top 2000'
Op Eerste Kerstdag begint de twintigste editie van de Top 2000. Morgen wordt de volledige lijst der lijsten bekend gemaakt. Popprofessor Leo Blokhuis presenteert ook dit jaar de Top 2000 à Go-Go op NPO3.

Carnavalshit Lex Uiting: 'Het is als Brabant van Guus Meeuwis'
Late Night-verslaggever Lex Uiting staat met zijn Nao 't Zuuje op plek 1214 in de Top 2000. Dit heeft Leo Blokhuis bekend gemaakt. "Wow", reageert Lex Uiting. "In Venlo is een campagne gestart voor het lied." Leo: "Je hebt een paar mooie hits achter je gelaten."

Lex in de regio: Fluitketelschuiven, carbidschieten en kerst
Lex duikt weer in het lokale nieuws, met vandaag: in Hoogerheide vond dit weekend het NK Fluitketelschuiven plaats, in Staphorst kwamen burgemeesters samen om veilig carbid te schieten, een bijzondere kerstverzameling in Geertruidenberg, én het grote kerstborrel-onderzoek.

Restaurant O&O: in 36 jaar van afhaalchinees tot Michelinster
Danny en Helena Tsang openden in 1982 een afhaalchinees in Sint Willebrord. In 36 jaar tijd veranderde het restaurant van afhaalchinees tot een Michelinsterrestaurant. Wendy Tsang: "Ongelooflijk emotioneel!" De verandering heeft tijd nodig gehad: "Dat doe je niet van de ene op de andere dag."

Mailbox ontploft en telefoon roodgloeiend bij Michelinsterrestaurant O&O
Restaurant O&O is verkozen tot Michelinsterrestaurant en de populariteit is ontzettend gestegen. "Onze mailbox is ontploft", vertelt Mike Tsang. Monica valt hem bij: "We hebben eigenlijk een week vakantie nodig om alles bij te werken, maar die luxe hebben we niet. De telefoon staat ook roodgloeiend."

Week van Lieven: Robot Boris, donorhart en kweekvlees
Zelfverklaard wetenschapsnerd Lieven Scheire struint het internet en de bladen af op zoek naar gadgets, technieuws en proefjes. Met deze week: de Russische robot Boris gaat viraal, robots doen spelletjes, bavianen blijven langer leven met donorhart en kweekvlees.

Komt in de toekomst het meeste vlees uit een laboratorium?
"Als je vegetarisch bent vanwege het milieu, dan is dit een goede stap", vertelt zelfverklaard wetenschapsnerd Lieven Scheire over kweekvlees. "Het is wel een vies woord", reageert Dione de Graaff. Voor kweekvlees heb je weinig nodig: "Je hebt alleen veer nodig om kweekvlees van een kip te maken."

Wie worden sportman en sportvrouw van het jaar?
De belangrijkste sportprijzen van het jaar worden woensdag uitgereikt tijdens het Sportgala. Voor sportman zijn Jeffrey Herlings, Kjeld Nuis en Epke Zonderland genomineerd, bij de vrouwen: Anna van der Breggen, Jorien ter Mors, Suzanne Schutting en Annemiek van Vleuten. Het gala wordt gepresenteerd door Tom Egbers en Dione de Graaff. De Graaff: "1500 mensen in de zaal, dat is heel leuk. En heel eng."

Sportgala: 'Sporters zien het als iets extra's'
"Moeten we niet naar een andere opzet van het Sportgala?", vroeg Sven Kramer zich eerder dit jaar af. "Als ik Olympisch goud pak, hoef ik niet sportman van het jaar te worden." Tom Egbers: "Toen Sven zelf sportman van het jaar werd, vond hij het ontzettend gaaf." Dione de Graaff: "Sporters zien het als iets extra's."

In deze uitzending van RTL Late Night waren Dione de Graaff, Leo Blokhuis, Lieven Scheire, Tom Egbers en Sven Kramer te gast. De presentatie was in handen van Twan Huys. Deze uitzending van het programma RTL Late Night met de titel Aflevering 77 werd uitgezonden op dinsdag 18 december door RTL4 en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie