Uitzending
RTL Late Night - Aflevering 72

Aflevering 72

RTL Late Night

11-12-2018

| 552 x bekeken | 0 reacties
6
In deze uitzending van RTL Late Night onder andere:

YouTuber Kalvijn heeft één miljoen abonnees gehaald
Kelvin Boerma, beter bekend als Kalvijn, heeft een topjaar. Hij is verkozen tot YouTuber van het jaar, heeft een boek uitgebracht en hij doorbrak gisteren een magische grens: één miljoen abonnees op zijn YouTube-kanaal.

Kalvijn: 'Succes op YouTube is echt je eigen verdienste'
"Achterhaald", noemt Kalvijn (Kelvin Boerma) televisie. Op YouTube zijn makers echt verantwoordelijk voor de content: "Als je het op YouTube goed doet is het jouw verdienste, als je op 'fucked' is het je eigen schuld." Volgens Kalvijn worden er op televisie te veel concessies gedaan.

Lex in de regio: Zingende gemeenteraad, carbidschieten en het huis van Bassie
Lex duikt weer in het lokale nieuws, met vandaag: de gemeenteraad van Druten heeft zingend afscheid genomen van hun burgemeester, inwoners van Kampen zijn een petitie gestart omdat ze willen carbidschieten, het huis van clown Bassie staat te koop en NS-medewerkers zorgen voor kerstgevoel.

'James Bond moet beter rolmodel zijn als het gaat om veilige seks'
Richard Zegers en zijn dochter Lara hebben samen onderzoek gedaan naar James Bond en hun bevindingen zijn gepubliceerd in wetenschappelijk tijdschrift Scottish Medical Journal. Lara: "In de films wordt niets getoond van zwangerschappen of soa's." Richard: "Als James Bond moet je de wereld redden, dan kun je het niet gebruiken dat je jeuk krijgt."

Bénédicte Ficq en Wanda de Kanter verkozen tot meest invloedrijke vrouwen van 2018
Advocate Bénédicte Ficq en longarts Wanda de Kanter zijn vanavond met hun campagne Sick of Smoking door OPZIJ uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouwen van 2018. Het duo voert hiermee de tiende OPZIJ Top 100 aan. "Het is mooi dat OPZIJ op deze manier erkenning laat zien voor deze belangrijke strijd."

'Er is echt maatschappelijke draagvlak voor strijd tegen tabaksindustrie'
Met hun campagne Sick of Smoking kregen advocate Bénédicte Ficq en longarts Wanda de Kanter veel kritiek te verduren. Maar, geven ze aan: bijna een miljoen mensen ondersteunen ons werk. "Ik vind dat de tabaksindustrie absoluut niet heeft gewonnen."

Week van Lieven: Chinese ruimtemissie, SpaceX, Sojoez-raket en ruimtetoerisme
Zelfverklaard wetenschapsnerd Lieven Scheire struint het internet en de bladen af op zoek naar gadgets, technieuws en proefjes. Met deze week: Chinese maanlander gaat naar de achterzijde van de maan, SpaceX lanceert vracht-capsule naar ISS en ruimtetoerisme is dichtbij. Lieven: "Het was een fantastische week, maand, voor de wetenschap. Er vloog van alles door de lucht."

Advocaat Jos B.: 'Onvoldoende bewijs om Jos B. vast te houden'
Morgen staat Jos B. voor de rechter. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood op Nicky Verstappen. Hoe kan het dat het dna van Jos B. op de kleding van Nicky zat? Gerald Roethof, de advocaat van Jos B., blijft pleiten voor vrijspraak.

Hoe komt het dna van Jos B. op het lichaam van Nicky Verstappen?
Volgens Gerald Roethof, de advocaat van Jos B., is het bewijs dat er nu ligt onvoldoende om Jos B. te veroordelen. Volgens de advocaat kan het dna op allerlei manieren op het lichaam van Nicky zijn gekomen. "Ik geef u een handdruk", vertelt Roethof aan Twan Huys, "U komt thuis en raakt de onderbroek van uw vrouw aan. Hoe verklaar ik dat mijn dna daar dan zit?"

Advocaat van Jos B. wil nachtmerrie voor beide partijen beëindigen
"Ik ga de rechter morgen vragen om de nachtmerrie voor mijn cliënt en de nabestaanden te beëindigen", vertelt Gerald Roethof, de advocaat van Jos B, in RTL Late Night. "Nabestaanden krijgen onterecht het gevoel dat er een veroordeling zal volgen. Op basis van wat er nu ligt is het niet genoeg om hem nu vast te houden."

In deze uitzending van RTL Late Night was Lieven Scheire te gast. De presentatie was in handen van Twan Huys. Deze uitzending van het programma RTL Late Night met de titel Aflevering 72 werd uitgezonden op dinsdag 11 december door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie