Uitzending
RTL Late Night - Aflevering 76

Aflevering 76

RTL Late Night

17-12-2018

| 628 x bekeken | 0 reacties
6
In deze uitzending van RTL Late Night onder andere:

Jenna Lee-James - Memory (Musical Cats)
Op 20 december gaat in de Amsterdamse Rai de Londense hitmusical Cats in premiŤre. De Britse musicalster Jenna Lee-James zal de rol van Grisabella spelen en geeft vanavond alvast een voorproefje van het nummer 'Memory' geschreven door Barbara Streisand.

Joke Alberts: 'Als je lichaam niet meer kan, dan gaat het niet meer'
Volkszanger Koos Alberts overleed op 28 september van dit jaar. Na een relatie van meer dan vijftig jaar moest zijn grote liefde Joke daarna alleen verder. Vooral na de dwarslaesie van Koos, was Joke zijn steun en toeverlaat. "Het is heel onverwacht gegaan. Hij heeft maar een halve nacht in de gaten gehad dat het niet goed ging."

Joke Alberts: 'Ik leerde Koos kennen op mijn vijftiende'
"Iedere keer als ik uit school kwam, kwam hij mij ophalen", vertelt Joke Alberts over Koos. Ze leerden elkaar kennen toen ze vijftien waren, op hun achttiende waren ze verloofd. "Hij is toevallig artiest geworden. In de straten zong hij keihard een liedje van Willeke Alberti. Ik vond dat toen helemaal niks."

Handbaldames blij met bronzen plak, nu door naar de Spelen
De handbaldames hebben dit weekend de vierde grote prijs in vier jaar tijd gewonnen. Op het Europees Kampioenschap in Frankrijk behaalden de dames brons door in de troostfinale te winnen van RoemeniŽ. Hoe kijken handbalsters Lois Abbingh en Estavana Polman naar deze succes generatie? "Dit team blijft wel samen tot de Olympische Spelen."

'Honden worden rustiger als je een stukje voorleest'
Sandra de Rooij leest in het dierenasiel in Oss honden voor. "De honden worden hier een stukje rustiger van." Volgens Sandra is het wetenschappelijk bewezen dat het werkt. Wel moet je volgens haar rustig en monotoon voorlezen.

Hoe help je je huisdier oudejaarsnacht door?
Bijna zestig procent van de Nederlandse huishoudens heeft een huisdier. Hoe zorg je ervoor dat je huisdier zo weinig mogelijk last heeft van het vuurwerk rondom de jaarwisseling? Lex Uiting heeft uitgezocht hoe je dieren oudejaarsnacht kan door helpen.

Bij handbal vliegen ballen met 108 kilometer per uur door de lucht
In de halve finale van EK handbal is gemeten hoe hard de bal wordt gegooid: 108 kilometer per uur. Handbalster Lois Abbingh: "Ik weet ook niet hoe ik het doe." Wat gebeurt als je geraakt wordt door zo'n bal? Estavana Polman: "Dan blijf ik niet staan."

Week van Fien: Moord in Artis, Buurman & Buurman en Poesjes
Fien Vermeulen helpt ons elke maandag een weg te banen door het enorme aanbod van alles wat je op een vrije avond kunt doen in de 'Week van Fien'. Met deze week: de spannende luister-thriller Moord in Artis, de bioscoopfilm Buurman & Buurman - Winterpret en wil je geen geld uitgeven dan is de VPRO-serie Poesjes misschien iets voor jou.

Damien Kok slachtoffer geweld tegen politie: 'Ik heb blijvende schade'
Politieagent Damien Kok is tijdens de vorige oud en nieuw zodanig mishandeld dat hij een complexe beenbreuk opliep. De verdachte van de mishandeling is vrijgesproken wegens te weinig bewijs, terwijl Damien de straat in moest ruilen voor een bureaubaan. Damien is duidelijk over de verdachte: "Het is een dader. Hij is de term verdachte niet waardig."

Oproep politieagent Damien: 'Ik kom om te helpen'
"Ik ben bij de politie gegaan omdat ik hulp wil verlenen", vertelt politieagent Damien Kok. Mensen vergeten volgens hem dat hij een mens is met een uniform aan.

'Kans op geweld tijdens Oudejaarsnacht is heel hoog'
Tijdens oud en nieuw wordt er drie keer zoveel geweld tegen de politie gebruikt als normaal. Agent Damien Kok liep tijdens Oudejaarsnacht blijvende schade op. Hij greep in bij een vechtpartij, maar hij werd tegen zijn been getrapt. "Je weet meteen: dit is heel erg fout." In het ziekenhuis werd tegen hem gezegd dat er zelfs kans was op een amputatie.

De presentatie was in handen van Twan Huys. Deze uitzending van het programma RTL Late Night met de titel Aflevering 76 werd uitgezonden op maandag 17 december door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie