Uitzending
RTL Late Night - Aflevering 7

Aflevering 7

RTL Late Night

22-1-2019

| 520 x bekeken | 0 reacties
5
In deze uitzending van RTL Late Night onder andere:

Veldhuis en Kemper starten ludieke actie voor daklozen in de winter
Het winterweer is niet voor iedereen een pretje. Voor Remco Veldhuis en Richard Kemper de aanleiding om samen met NH Radio een ludieke actie te starten om daklozen in deze kou een handje te helpen.

Waarom zamelen Veldhuis en Kemper sokken in voor daklozen?
Remco Veldhuis en Richard Kemper zijn samen met NH Radio een bijzondere actie gestart: ze gaan sokken inzamelen voor daklozen. Volgens het duo is dit namelijk het belangrijkste kledingstuk in een kouden winter. Fans die bij hun theatershow drie paar sokken inleveren, kunnen een gratis cd uitkiezen. "Nu komen we ook nog eens van die cd's af." Olcay Gulsen zegt in de uitzending 1000 paar sokken toe!

Lex in de regio: Wintertaferelen, Haagse Schilderswijk en KLM
Lex Uiting is op zoek gegaan naar opvallende verhalen uit de regio die het landelijke nieuws net niet hebben gehaald. In Brabant zat een kindje twintig minuten in de vrieskou, een postbode kreeg een warme aanmoediging, in de Haagse Schilderswijk hangen ter experiment billboards van moslims en hipsters en de KLM bestaat dit jaar honderd jaar.

Nederlands bedrijf wil in 2024 de eerste ruimtebaby
Het Nederlandse bedrijf SpaceLife Origin wil over vijf jaar de eerste vrouw in de ruimte laten bevallen. Oprichter Egbert Edelbroek: "We maken ons zorgen over het voortbestaan van de mensheid." Edelbroek denkt dat (een deel van) de mensheid zich in de toekomst gaat vestigen buiten de aarde en voortplanting is daar onderdeel van.

Week van Lieven: Bloedtransfusie, zwetende robot en nepmaan
Zelfverklaard wetenschapsnerd Lieven Scheire struint het internet en de bladen af op zoek naar gadgets, technieuws en proefjes. Met deze week: het Amerikaanse Ambrosia verkoopt 'jong bloed', Ford heeft een robot met een zwetend achterwerk, reclameslogans vanuit de ruimte, een nepmaan in plaats van straatverlichting en de iridiumflits.

Minder vrouwen stoppen na het krijgen van een kind
Uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat steeds minder vrouwen stoppen met werken nadat ze moeder zijn geworden. Moeders dragen ook meer bij aan het gezinsinkomen. Olcay Gulsen en econoom Sandra Phlippen vinden het een goede ontwikkeling.

In deze uitzending van RTL Late Night waren Olcay Gulsen, Remco Veldhuis, Richard Kemper en Lieven Scheire te gast. De presentatie was in handen van Twan Huys. Deze uitzending van het programma RTL Late Night met de titel Aflevering 7 werd uitgezonden op dinsdag 22 januari door RTL4 en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie