Uitzending
RTL Late Night - Aflevering 12

Aflevering 12

RTL Late Night

29-1-2019

| 579 x bekeken | 0 reacties
4
In deze uitzending van RTL Late Night onder andere:

Mira en Huub van der Lubbe maken van hun shit een hit
Actrice Mira van der Lubbe - dochter van De Dijk zanger Huub van der Lubbe - kreeg op 27-jarige leeftijd te horen dat ze een verhoogde kans op borstkanker heeft door een erfelijk gen. In plaats van in bed te blijven liggen gaat ze het theater in, met liedteksten geschreven door Vader Huub van der Lubbe. Huub: "ik luisterde in tranen."

Mira en Huub van der Lubbe - Laat mij lekker in de waan
Dochter en vader Van der Lubbe laten een stukje horen van de theatershow Maak van je Shit een Hit.

Lex in de regio: tuin vol opblaasfiguren, Vitesse 'for sale' en lachyoga
Verslaggever Lex Uiting duikt elke week in het regionale nieuws, op zoek naar verhalen die net niet de landelijke media hebben gehaald. Met vandaag: Trotse vader Mervin bouwt tuin vol met opblaasfiguren voor zijn pasgeboren Xavi, Vitesse via Marktplaats gratis af te halen en lachyoga.

4 dodelijke ongelukken in 6 weken tijd met Ubers
Uber is in opspraak na een aantal dodelijke ongelukken in relatief korte tijd. Jip Welkers verloor twee jaar geleden haar zusje Mare door een aanrijding met een 21-jarige Uberchauffeur. Volgens Jip nam het taxibedrijf geen enkele verantwoordelijkheid en liet het bedrijf twee jaar lang niets horen. Journalist Jeroen van Bergeijk ging meer dan een half jaar undercover als Uberchauffeur en kwam erachter wat er mis is met het bedrijf.

'Uber stimuleert chauffeurs om door te rijden in plaats van rust te nemen'
Waarom maken Uberchauffeurs zulke lange dagen? Journalist Jeroen van Bergeijk: "De hele app is ingericht om jou zo lang mogelijk aan het werk te houden. Als je op een gegeven moment 50 ritjes had volbracht, hoefde je de commissie van het 51e ritje niet af te dragen" Het probleem is volgens Bergeijk dat je als chauffeur niet in dienst bent, maar zelfstandig en de lasten alleen kan terugverdienen door minimaal 60 uur te werken.

Jip verloor haar zus door een aanrijding met een Uber
Jip Welkers verloor in 2017 haar zus door een ongeluk met een Uberchauffeur. "Het was een tragische dag, heel emotioneel." Jip en haar familie hebben veel onbegrip voor hoe het heeft kunnen gebeuren. Nu zijn er vier dodelijke ongevallen in zes weken tijd geweest. "Extra ingrijpend om nu weer die andere ongevallen te zien."

Week van Lieven: Cybercriminele gamers en vliegende voertuigen
Zelfverklaard wetenschapsnerd Lieven Scheire struint het internet en de bladen af op zoek naar gadgets, technieuws en proefjes. Met deze week: Cybercriminelen helpen gamers om vals te spelen en een reeks aan vliegende voertuigen van de nabije toekomst.

Rembrandt van Rijn: in 2019 kan je niet om hem heen
Het is dit jaar 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn is overleden. Emilie Gordenker, kunsthistoricus en directeur van het Mauritshuis, over hét jaar van een van de beroemdste schilders uit de Gouden Eeuw. Morgen opent prinses Beatrix de tentoonstelling en het Rembrandtjaar officieel. Gordenker: "voor iedere generatie is er een nieuwe kijk op Rembrandt."

Hoe herken je een echte Rembrandt-quiz: baretje op, baretje af
We kennen natuurlijk allemaal zijn naam maar herkennen we ook een echte Rembrandt van Rijn? Het publiek wordt onderworpen aan een heuse Rembrandt-quiz.

In deze uitzending van RTL Late Night waren Huub van der Lubbe, Jeroen van Bergeijk en Lieven Scheire te gast. De presentatie was in handen van Twan Huys. Deze uitzending van het programma RTL Late Night met de titel Aflevering 12 werd uitgezonden op dinsdag 29 januari door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie