Uitzending
Pauw & Witteman - 9-3-2009

9-3-2009

Pauw & Witteman

2252 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Gerrit Komrij opent het boekenbal, Sylvia Tóth over topvrouwen, Mirjam Sterk pleit voor familiehuizen, Eric Nordholt is het niet eens met minister Ter Horst.

Gerrit Komrij
Gerrit Komrij opent dinsdag het Boekenbal. 'Tjielp, Tjielp - De literaire Zoo' is het is het thema van de boekenweek.

Sylvia Tóth
Vrouwen in de top zijn net mannen, zo is de conclusie van een onderzoek van de Volkskrant. Herkent topvrouw Sylvia Tóth zich hier in?

Mirjam Sterk
Met opa, oma en het gezin in één huis wonen. Hiervoor moeten op grote schaal familiehuizen worden gebouwd, vindt CDA-Kamerlid Mirjam Sterk. Vandaag pleit Sterk in een debat met minister Cramer voor deze zogeheten generatiewoningen. Volgens het CDA-Kamerlid is het ideaal om werk en zorg met elkaar te combineren. Opa en oma kunnen voor de kinderen zorgen als de ouders aan het werk zijn en ouders kunnen voor opa en oma zorgen als die hulpbehoevend worden.

Eric Nordholt
De PvdA-minister hield de benoeming van Teun Visscher als nieuwe korpschef in Zuid-Holland tegen omdat ze niet weer een blanke man in de politietop wil. Oud-politiecommissaris Eric Nordholt vindt dat flauwekul. Volgens hem moet je altijd gaan voor de beste kandidaat. Nu wordt volgens hem de beste kandidaat niet gekozen omdat er een vrouw op die positie moet komen. Nordholt ergert zich aan deze gang van zaken.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Gerrit Komrij, Mirjam Sterk en Sylvia Toth te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op maandag 9 maart door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie