Uitzending
Pauw & Witteman - 3-3-2009

3-3-2009

Pauw & Witteman

1078 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Gerrit Zalm en Dick Boer.

Gerrit Zalm
Gerrit Zalm was van 1994 tot en met 2007 minister van FinanciŽn voor de VVD. Hij drukte gedurende die periode zijn stempel op het Nederlandse financiŽle beleid. Zo voerde hij de Zalmnorm in, het principe dat financiŽle meevallers gebruikt worden voor het aflossen van de staatsschuld en niet voor extra uitgaven. Na zijn vertrek uit de politiek was Zalm onder meer werkzaam bij de DSB Bank en recentelijk werd bekend dat hij topman wordt bij de samenvoeging van Fortis and ABN Amro. Vandaag presenteert Zalm zijn politieke memoires, getiteld De romantische boekhouder.

Dick Boer
AH-directeur Dick Boer kan tevreden zijn over de recordomzet van 9 miljard euro die de supermarktketen in 2008 behaalde. Ondanks de economische crisis laten de consumenten het geld nog ouderwets rollen in de winkels van het bedrijf. Het marktaandeel van Albert Heijn steeg het afgelopen jaar met 1,8 procent tot 31,3 procent. Ook moederbedrijf Ahold behaalde een verrassend positief resultaat met een recordomzet van 25,7 miljard euro over heel 2008. Desondanks wil men nog geen concrete voorspellingen doen over 2009, met het oog op de roerige economische toestand.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 3 maart door de VARA en de NPS. Te gast waren Gerrit Zalm en Dick Boer. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!