Uitzending
Pauw & Witteman - 4-3-2009

4-3-2009

Pauw & Witteman

1680 x bekeken | 0 reacties
6
Te gast: Johnny de Mol, Benno Baksteen, Mustafa Bahçecioglu, Mustafa Atman, Geliza Nicolaas.

Johnny de Mol
Na het succes van het programma Waar is de mol? waarin Johnny de Mol met verschillende BN'ers op reis ging komt hij nu met een ander soort programma. Down met Johnny volgt verschillende mensen met een verstandelijke beperking die voor een belangrijke keuze in hun leven staan. Als zoon van John de Mol en Willeke Alberti was de Mol al van jongs af aan bekend met de wereld van de televisie. Na het afronden van de havo werkte hij eerst een aantal jaren achter de schermen van programma's zoals De staatsloterijshow en Goede tijden, slechte tijden. In 2000 speelt De Mol in die soap zijn eerste grote rol. Hierna volgde al spoedig rollen in films en series zoals Simon, Zwartboek en De co-assistent. Daarnaast had hij op muziekzender TMF zijn eigen programma.

Benno Baksteen
Vandaag maakte de Onderzoeksraad voor Veiligheid bekend dat de vliegtuigcrash waarschijnlijk te wijten was aan de late reactie van de piloten op een defecte hoogtemeter. Luchtvaartdeskundige Benno Baksteen reageert op deze voorlopige conclusie van de Raad. Hij vindt het onverstandig om de discussie te richten op de schuldvraag. Benno Baksteen kwam in 1970 in dienst bij de KLM. Baksteen was jarenlang voorzitter van de Nederlandse Vereniging Verkeersvliegers en maakte naam als luchtvaartdeskundige. Hij was gezagvoerder tot zijn pensioen in 2006 en vloog met toestellen als de Boeing 747 en 777. De dag van de poldercrash was hij ook te gast in Pauw en Witteman.

Mustafa Bahçecioglu en Mustafa Atman
Mustafa Bahçecioglu en Mustafa Atman zaten beide in het neergestorte vliegtuig van Turkish Airlines. Zij zijn zowel neven als collega's die voor hun werk op reis waren. De dag van de crash was Mustafa Bahçecioglu al te gast in Pauw & Witteman waar hij op indrukwekkende wijze verslag deed van zijn ervaring. Hoe kijken zij een week later terug op ramp?

Geliza Nicolaas
Geliza Nicolaas (26) is één van de tien finalisten van Create Your World, een project dat vijf jongeren de kans geeft hun droom te realiseren. Geliza's droom is het opzetten van een opvangcentrum voor kinderen van drugsverslaafden. Morgen worden de winnaars bekend gemaakt. Geliza groeide samen met haar zussen op in de Haagse Schilderswijk als kind van twee drugsverslaafde ouders. Als kind werd ze met haar zussen uit huis geplaatst om uiteindelijk op haar zeventiende op zichzelf te gaan wonen. Inmiddels heeft Geliza haar leven op orde en wil ze met dit initiatief lotgenoten de hulp bieden die zij zelf miste.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 4 maart door de VARA en de NPS. Te gast waren Benno Baksteen, Johnny de Mol en Mustafa Bahçecioglu. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie