Uitzending
Pauw & Witteman - 12-3-2009

12-3-2009

Pauw & Witteman

2849 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten: Ella Vogelaar blikt vooruit op het PvdA-congress, AIVD-deskundige Roger Vleugels over de terreurgerelateerde arrestaties, Henk van der Meijden, Nico Koster en Jan van Galen blikken terug op de Amsterdamse 'Bed-In' van John Lennon en Yoko Ono in 1969, en Nico Meijering over het verhoor van Peter la Serpe.

Ella Vogelaar
Ex-minister Ella Vogelaar kijkt vooruit op het PvdA-partijcongres van aankomend weekend. Het congres staat voor een groot deel in het teken van het integratievraagstuk. Ella Vogelaar is als minister een aantal keren te gast geweest bij Pauw & Witteman. Ook is haar beleid en mediaoptreden geregeld door andere gasten aan tafel besproken.

Roger Vleugels
AIVD-deskundige Roger Vleugels analyseert de arrestaties die vandaag plaatsvonden in het kader van de terreurdreiging bij een winkelboulevard in Amsterdam.

Nico Meijering
Elf advocaten kregen vandaag voor het eerst de kans om kroongetuige in het grote liquidatieproces Peter la Serpe te ondervragen. Zo ook Nico Meijering. Hij verdedigt Ali A, één van verdachten in het liquidatieproces. Vavavond vertelt advocaat Meijering over hoe dit eerste verhoor van La Serpe er aan toe ging: wat voor vragen kwamen er voorbij? Wat was de sfeer? Hoe gedroeg Peter la Serpe zich? En hoe gaat het proces nu verder? Elf verdachten staan terecht voor liquidaties in de onderwereld. Peter la Serpe, zelf ook moordenaar, sloot een deal met O.M. waardoor hij de helft van zijn straf zou uitzitten en in een getuigenbeschermingsprogramma zou worden opgenomen. Bénédicte Ficq is advocaat van verdachte Dino Soerel. Zij was eerder te gast bij Pauw & Witteman en niet echt te spreken over het inzetten van kroongetuigen.

Henk van der Meijden
Beatle John Lennon en zijn vrouw Yoko Ono zeven dagen lang in bed in het Hilton in Amsterdam. Het is nu bijna 40 jaar geleden en journalist Henk van der Meijden was er alle dagen bij. De Bed-In for Peace actie van John en Yoko is 24 maart precies 40 jaar geleden. Journalisten liepen in en uit, maar Van der Meijden vergezelde het net getrouwde stel dag en nacht.

Nico Koster
Fotograaf Nico Koster maakte foto's bij de Bed-in van John en Yoko in 1969 in het Hilton, maar raakte de negatieven kwijt. Zijn dochter heeft ze nu weer teruggevonden tussen haar babyfoto's. De media kreeg in Suite 902 alle gelegenheid voor interviews en het maken van foto's. En Koster maakte er heel wat van het paar dat gekleed was in pyama en badjas. De Telegraaf-fotograaf raakte de hele serie unieke foto's kwijt tot een paar maanden geleden. Zijn dochter kwam met het goede nieuws dat ze de negatieven had teruggevonden. Van 20 tot en met 29 maart is de fototentoonstelling waar de foto's van Nico Koster te zien zijn.

Jan van Galen
Jan van Galen is één van de schrijvers van het boek In bed met John en Yoko, wat gaat over de dagen die het duo in het Hilton verbleef. Met de Bed-In for Peace actie demonstreerden John en Yoko een week lang voor vrede. Media kon in en uitlopen en het kersverse echtpaar vertelde hen over de vrede. In bed met John & Yoko geeft een reconstructie van deze dagen in het hotel in Amsteram. Kamermeisjes van het Hilton, journalisten, artiesten, scholieren; ze komen allemaal aan het woord in het boek. Lees hier alvast het hoofdstuk over de eerste dag van de Bed-In for Peace actie.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 12 maart door de VARA en de NPS. Te gast waren Henk van der Meijden, Ella Vogelaar, Nico Meijering, Roger Vleugels en Nico Koster. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie