Uitzending
Pauw & Witteman - 5-3-2009

5-3-2009

Pauw & Witteman

1199 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: staatssecretaris van VWS Jet Bussemaker, Havenman van het Jaar Ben Vree, chefkok Michèl Kagenaar en advocaat Niek Heidanus van de tbs'er die zijn therapeute aanklaagde wegens ontucht.

Jet Bussemaker
Staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) gaat in op de problemen rond de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Er is grote onduidelijkheid over de 22 miljard die de overheid in de AWBZ stopt. Waar gaat dat geld naartoe? Welke gevolgen zullen eventuele kabinetsbezuinigingen hebben op de AWBZ? Daarnaast zal Bussemaker ingaan op het thema vrouwenbesnijdenis. Komend weekend is zij één van de sprekers tijdens de lancering van de WE CAN campagne, gericht op het beëindigen van geweld tegen vrouwen.

Ben Vree
Bestuursvoorzitter van Smit Internationale Ben Vree maakte vandaag de jaarcijfers van zijn bedrijf bekend. De nettowinst over 2008 liet een stijging van 2% zien ten opzichte van 2007. Er gaan geruchten dat concurrent Boskalis Smit Internationale wil overnemen, maar daarover deed Vree vanmiddag geen uitspraken. Verwacht Vree dat zijn bedrijf in 2009 last gaat krijgen van de economische crisis? Daarnaast werd Vree eerder dit jaar verkozen tot Havenman van het Jaar 2008. De Havenpersclub Kyoto koos onder meer voor Ben Vree omdat hij het afgelopen jaar liet zien 'een bekwaam schipper te zijn die opkomt voor de belangen van zijn personeel'.

Michèl Kagenaar
Michèl Kagenaar en zijn vrouw Suzan willen af van de druk die een Michelinster met zich meebrengt. Het concept, interieur en menu van hun restaurant In d'n dillegaard worden omgegooid in de hoop meer bezoekers te trekken. Vanaf 15 maart zal het restaurant onder de naam Eten bij Michèl verder gaan als familierestaurant. Kagenaar heeft geen behoefte om met het nieuwe restaurant opnieuw een Michelinster te krijgen. Voor zover bekend is dit de eerste keer dat een Nederlands restaurant vrijwillig een ster inlevert.

Niek Heidanus
Advocaat Niek Heidanus vertegenwoordigt een tbs'er die in de eerste helft van 2006 een seksuele relatie had met zijn sociotherapeute Mirjam G. Twee weken geleden eiste het OM 150 uur voorwaardelijke taakstraf, maar de rechter achtte ontucht niet bewezen omdat de seks vrijwillig was. Heidanus vindt de uitspraak onbegrijpelijk en ziet dit als een vrijbrief. Volgens hem lijkt het er nu op dat seks tussen therapeuten en cliënten toegestaan is.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 5 maart door de VARA en de NPS. Te gast was Jet Bussemaker. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie