Uitzending
Pauw & Witteman - 11-3-2009

11-3-2009

Pauw & Witteman

1622 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten: Forensisch psycholoog Corine de Ruiter over Duitse schietpartij, Duitse correspondent Annette Birschel, Frans Vreede klaagt Boeing aan, schaatstrainer Marnix Koolhaas in ArgentiniŽ.

Corine de Ruiter
Het zoveelste bloedbad op een school dat is aangericht door een tiener. Het lijkt op copycatgedrag. Heeft forensisch psycholoog Corine de Ruiter hier een verklaring voor? Bekijk hier een overzicht van de schietpartijen die de afgelopen jaren op scholen hebben plaatsgevonden. Vanochtend rond half tien zijn 17 mensen doodgeschoten bij een schietpartij op een Duitse school in Winnenden. De schutter sloeg op de vlucht, maar de politie heeft hem uiteindelijk opgepakt. Bij een schotenwisseling zou de dader zelf ook om het leven zijn gekomen.

Annette Birschel
Annette Birschel is correpondent voor verschillende Duitse omroepen. Ze volgde het nieuws over de schietpartij op een school in Duitsland op de voet. Hoe is het nieuws aangekomen, hoe reageren de Duitsers op het drama en hoe berichten de Duits media er over? Annette Birschel geeft een analyse. De Duitse bondskanselier Angela Merkel en Voorzitter Josť Manuel Barroso van de Europese Commissie reageerden geschokt op de dodelijke schietpartij. Annette Birschel schreef ook aan aantal boeken waaronder Waar zijn de bitterballen? Hierin verklaart ze geschreven en ongeschreven regels en culturele gebruiken in Nederland.

Frans Vreede
Luchtvaartadvocaat Frans Vreede onderzoekt wie aansprakelijk is bij het vliegongeluk met de Boeing 737-800 van Turkish Airlines. Boeing hangt een forse schadeclaim boven het hoofd. De luchtvaartadvocaat behartigt de belangen van een aantal slachtoffer en nabestaanden van de vliegramp op Schiphol. Het onderzoek van Frans Vreede en een juristenteam is naar aanleiding van een artikel in De Telegraaf.

Marnix Koolhaas
Marnix Koolhaas is coach van de Engelsman Philip Brojaka en het achterneefje van Maxima, de Argentijn Josť Ignacio Fazio. Vanaf donderdag tot en met zondag zijn de WK afstanden schaatsen. Nederland doet hier aan mee en een aantal andere geijkte schaatslanden. Koolhaas wil graag dat ook de niet standaard schaatslanden als ArgentiniŽ, IndiŽ en Engeland hier aan meedoen. Binnenkort gaat hij ook een schaatser uit India coachen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 11 maart door de VARA en de NPS. Te gast waren Annette Birschel en Corine de Ruiter. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie