Uitzending
Pauw & Witteman - 13-3-2009

13-3-2009

Pauw & Witteman

1687 x bekeken | 3 reacties
5
Gasten: Femke Halsema en hoogleraar economie Arnoud Boot over het crisisoverleg, advocaat Victor Koppen analyseert de vrijlatingen in de terreurdreigingszaak en veilinghuisdirecteur Talita Teves over kunst in crisistijd.

Femke Halsema en Arnoud Boot
GroenLinks-fractieleider Femke Halsema en hoogleraar economie Arnoud Boot discussiėren over de vertraging van het crisisberaad. Halsema wil opheldering van premier Balkenende over de vertraging van het coalitieberaad over de crisisaanpak. Halsema zegt het vreemd te vinden om over te gaan tot "deeltijdarbeid" en ze vindt het tijdverspilling. Femke Halsema reageert hiermee op de uitstel van het presenteren van de crisismaatregelen van vandaag naar maandag. 'Tijdverspilling' Ook de VVD, SP en PVV irriteren zich aan de vertraging. De vakcentrale FNV demonstreert vandaag op het Binnenhof omdat ook de vakbeweging vindt dat het kabinet in actie moet komen.

Victor Koppen
Justitie heeft vijf verdachten van de terreurdreiging in Amsterdam-Zuidoost vrijgelaten. Victor Koppen analyseert de zaak. Donderdag hield de politie zeven personen aan op verdenking van een terroristische aanslag in een winkelgebied in Amsterdam. AIVD-deskundige Roger Vleugels gaf gisteren in Pauw & Witteman een analyse over de gang van zaken rond de arrestatie.

Talita Teves
Talita Teves is mede-directeur van Amsterdam Auctioneers, de nummer 3 van de Nederlandse kunstveilingmarkt. Ondanks de slechte economische verwachtingen en saneringen bij de Amsterdamse vestiging van Sotheby's verwacht Teves een goed jaar.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 13 maart door de VARA en de NPS. Te gast waren Femke Halsema, Victor Koppe en Arnoud Boot. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie