Uitzending
Pauw & Witteman - 2-3-2009

2-3-2009

Pauw & Witteman

1314 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Saskia Noort, Onno Ruding, Karin Bron en Ricardo.

Saskia Noort
Vorige week verscheen De verbouwing, een literaire thriller over een succesvol plastisch chirurg die zich in een benarde positie manoeuvreert. Saskia Noort debuteerde in 2003 zeer succesvol met de literaire thriller Terug naar de kust, die genomineerd werd voor een Gouden Strop en meer dan 200.000 keer werd verkocht. Van Noorts tweede boek De eetclub gingen zelfs meer dan 300.000 stuks over de toonbank. Na Nieuwe buren is De verbouwing haar vierde literaire thriller. Saskia Noort is ook als columnist actief voor tijdschriften zoals Linda en Playboy. Daarnaast schrijft ze als journalist voor onder meer Viva en Marie Claire.

Onno Ruding
Beter toezicht op banken. Dat is één van de conclusies uit het rapport van een EU-Commissie dat de internationale financiële crisis analyseert. Commissie-lid Onno Ruding gaat verder in op dit vandaag gepresenteerde rapport. De commissie De la Rosière, benoemd naar de voorzitter, heeft het rapport met aanbevelingen vandaag aangeboden aan Europese Commissie-voorzitter Barosso. De aanbevelingen zijn onder meer beter toezicht op banken, een ander systeem van bonussen aan bestuurders en meer transparantie.

Karin Bron en Ricardo
Junior, de zoon van Karin Bron deed in 2006 mee aan 'De uitdaging', een leerervaringsproject van Defensie. Drie maanden lang zouden Junior en 22 andere jongeren door instructeurs gedrild worden. Na een goede afloop zou Junior met een certificaat de kazerne verlaten. Zo ver kwam het niet. Junior kreeg gaandeweg last van zijn buik en ademhaling. Tijdens bivak werd het steeds erger, een instructeur bracht hem naar een arts-majoor. Die stuurde Junior met een paracetamol terug naar het bivak. Korte tijd later overleed de jongen aan 'acute buik', een ernstige buikontsteking. Er kwam een onderzoek, maar de instructeurs en de betrokken arts troffen volgens de militaire kamer geen blaam. Karin Bron schakelde strafpleiter Van Stratum in. Hij deed vorige week alsnog aangifte tegen de betrokkenen bij Defensie. Ook Ricardo is te gast. Hij was bevriend met Junior en deed ook mee aan 'De uitdaging'. Ricardo vertelt hoe het er aan toe ging op het kamp.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 2 maart door de VARA en de NPS. Te gast waren Onno Ruding en Saskia Noort. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie