Uitzending
Pauw & Witteman - 9-4-2013

9-4-2013

Pauw & Witteman

1417 x bekeken | 0 reacties
3
Gasten: Marjolein Storimans, Saskia Belleman, Alexander Pechtold en Bram Vermeulen.

Saskia Belleman
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag vijftien jaar cel geŽist tegen de van spionage beschuldigde Raymond P. De 61-jarige P. wordt verdacht van het lekken van staatsgeheimen aan Rusland. Ook zou de man documenten hebben verkocht van onder andere de Europese Unie, de NAVO en de Verenigde Naties. Rechtbankverslaggever van De Telegraaf Saskia Belleman volgt het strafproces van Raymond P. op de voet. Vanavond gaat ze in Pauw & Witteman in op de zaak van de grootste Nederlandse spion van deze tijd.

Alexander Pechtold
D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold wil dat premier Mark Rutte een harde deadline stelt aan het sociaal overleg en daarmee de regie weer in handen neemt. Zodoende heeft hij een debat aangevraagd waarvoor hij brede steun krijgt in de Tweede Kamer. Zo schrijft Pechtold vandaag op Twitter. Pechtold reageert hiermee op een brief van vicepremier Lodewijk Asscher die hij afgelopen maandag over de voortgang van het sociaal overleg schreef. Hierin wordt opnieuw geen concrete datum genoemd waarop het polderoverleg uiterlijk afgerond moet zijn. Waarom is een deadline voor het sociaal overleg noodzakelijk? Wat is zijn kritiek op premier Rutte? Wat moet er uit het polderoverleg komen volgens D66? Daarover en meer vertelt Alexander Pechtold vanavond in Pauw & Witteman.

Marjolein Storimans
De Russische president Poetin heeft zijn excuses aangeboden voor het uitblijven van het onderzoek naar de dood van cameraman Stan Storimans. Poetin zei niet te weten waarom het onderzoek zo lang duurt, maar beloofde na het gesprek met premier Rutte gisteren dat hij navraag zal doen. Storimans was cameraman voor RTL Nieuws en stierf in 2008 in de Georgische stad Gori bij een aanslag op een plein. Hij was daar met RTL-verslaggever Jeroen Akkermans om de oorlog tussen Rusland en GeorgiŽ te verslaan. Na het incident beloofde Poetins voorganger president Medvedev de zaak te onderzoeken, maar is daar nooit op terug gekomen. De vrouw van de overleden Stan Storimans, Marjolein Storimans, is vanavond te gast in Pauw & Witteman. Wat vindt zij van de excuses van Poetin? Hoe staat het er voor met het onderzoek naar de dood van haar man?

Bram Vermeulen
Journalist Bram Vermeulen heeft de Lira Correspondentenprijs 2013 gewonnen voor de beste freelance buitenlandcorrespondent. Vermeulen is correspondent in Turkije voor onder andere de VPRO, NRC Handelsblad en het NOS Journaal. Voor de VPRO presenteerde hij de televisieprogramma's In Turkije en Langs de grenzen van Turkije. Bram Vermeulen is vanavond bij Pauw & Witteman te gast om over zijn ervaringen als correspondent in Turkije te vertellen. Als correspondent maakt hij zaken van dichtbij mee. Hoe wordt er in Turkije bijvoorbeeld over de zaak Yunus gesproken? En hoeveel invloed heeft de GŁlen-beweging?

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 9 april door de VARA en NTR. Te gast waren Bram Vermeulen (journalist), Alexander Pechtold en Marjolein Storimans. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie