Uitzending
Pauw & Witteman - 12-4-2013

12-4-2013

Pauw & Witteman

1175 x bekeken | 0 reacties
4
Gasten: Marjan Olfers, Martijn Sanders, Corrie van Brenk, Barbara Baarsma en Frank Peters.

Frank Peters over schadeclaim Willy Selten
De verdachte vleesverwerker Willy Selten heeft eind maart een schadeclaim van 5,8 miljoen ingediend bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Dat heeft het bedrijf vandaag bekend gemaakt. Selten wil dat geld voor het mislopen van inkomsten door de productiestop die de NVWA het bedrijf oplegde. Gisteren werd al bekend dat de vleesverwerker uit Oss een kort geding aan spant om de grootschalige terugroepactie van 50 miljoen kilo vlees te voorkomen. Dit was naar aanleiding van de verklaring van de NVWA waarin zij stellen dat de herkomst van het vlees dat verwerkt is bij Willy Selten 'onduidelijk of onbekend is en dat de voedselveiligheid niet gegarandeerd kan worden'.

Van Brenk en Baarsma over het sociaal akkoord
De oppositie in de Tweede Kamer vindt dat de afspraken in het sociaal akkoord alsnog moeten worden doorgerekend door het Centraal Planbureau (CPB). Het kabinet vindt dat niet nodig en verwijst naar de volgende raming van het CPB, in de aanloop naar Prinsjesdag. Volgens het ministerie van FinanciŽn bevat die raming ook de effecten van het gisteren gesloten sociaal akkoord. 'De afspraken die in het sociaal akkoord zijn gemaakt, zijn in beton gegoten,' deelde minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher vanmorgen mee aan de ministerraad. Ondanks zijn uitspraak heeft de oppositie een aantal inhoudelijke vragen over het akkoord.

Bijzonder hoogleraar over commissarisschap bij Ajax
Marjan Olfers heeft vandaag haar ambt als bijzonder hoogleraar Sport en Recht aanvaard. In haar inaugurele rede Fair Play en de Monopolistische Sport verkent zij de grenzen tussen de sport en het recht in een wereld waarin doping, matchfixing en agressie op de sportvelden het sportnieuws domineren. Olfers houdt zich binnen haar onderzoeksgebied onder meer bezig met de vraag hoe sport in de toekomst maatschappelijk acceptabel kan blijven. Onlangs is ze in opdracht van het kabinet gestart met een uitgebreid onderzoek naar illegaal gokken en omkoping, ofwel matchfixing, rond sportwedstrijden in Nederland. Ook spreekt ze zich regelmatig uit over dopingschandalen in bijvoorbeeld de wielersport.

Martijn Sanders over veiling van kunstcollectie
Piet en Ida Sanders waren ruim zeventig jaar getrouwd en verzamelden een leven lang een grote collectie moderne en hedendaagse kunst. Daarmee groeide de familie uit tot een van de meest vooraanstaande kunstverzamelaars van Nederland. Aanstaande maandag en dinsdag wordt hun kunstcollectie door de Amsterdamse vestiging van veilighuis Christie's geveild.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 12 april door de VARA en NTR. Te gast waren Martijn Sanders, Frank Peters en Barbara Baarsma. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie