Uitzending
Pauw & Witteman - 3-4-2013

3-4-2013

Pauw & Witteman

1064 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Margot Barel, Mirjam Sterk, Mauro Manuel, Keklik Ycel en Anita Marijanovic.

Mirjam Sterk
Vandaag hebben ministers Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) en Jet Bussemaker (Onderwijs) bekend gemaakt dat Oud-CDA-Kamerlid Mirjam Sterk de nieuwe ambassadeur jeugdwerkloosheid wordt. Als ambassadeur gaat Mirjam Sterk een bemiddelende rol spelen bij het terugdringen van de jeugdwerkloosheid, die door de crisis is opgelopen tot 15,5 procent. Het kabinet heeft al eerder aangekondigd dat het 50 miljoen euro extra vrij maakt om de werkloosheid onder jongeren te bestrijden. Mirjam Sterk was van 2002 tot 2012 lid van de Tweede Kamer voor het CDA, de laatste 2 jaar als vicefractievoorzitter. Vanavond is ze te gast bij Pauw & Witteman om haar plannen voor de bestrijding van de jeugdwerkloosheid te bespreken.

Mauro en Anita Marijanovic
De van oorsprong Angolese Mauro mag in Nederland blijven, het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft vorige week bevestigd dat de jongen een verblijfsvergunning heeft gekregen. De zaak-Mauro werd in 2011 nationaal nieuws toen minister Leers besloot dat de 18-jarige jongen terug naar Angola moest. Mauro kwam op zijn negende naar Nederland en werd opgevangen door pleegouders in het Limburgse Oostrum waar hij zich volkomen thuis voelde. Mauro en zijn pleegmoeder Anita Marijanovic zijn vanavond te gast bij Pauw & Witteman om het toewijzen van de verblijfsvergunning te bespreken.

Margot Barel

Gijsbert Ruiter uit Haelen hoeft niet langer de gevangenis in. De rechtbank heeft hem gisteren veroordeeld tot 9 maanden cel, even lang als zijn voorarrest heeft geduurd. Het Openbaar Ministerie verdacht hem van meervoudige poging tot doodslag en had acht jaar cel geist. De rechtbank oordeelde dat er geen sprake geweest is van voorbedachten rade of kwade opzet. Gijsbert is wel schuldig aan zware mishandeling van n man en aan bedreiging van politieagenten. Ruiter stond terecht omdat hij in juni 2012 in aanraking kwam met gemeente en politie omdat zij het hek rond zijn woning kwamen verwijderen. Hij had het hek geplaatst om zich te beschermen tegen de bewoners van een naastgelegen woonwagenkamp, die hem en zijn gezin al jaren lastigvielen. De omheining voldeed volgens de gemeente echter niet aan de toegestane afmetingen en moest daarom weggehaald worden. Gijsbert zette molotovcocktails in om de gemeentemedewerkers en ingezette politieagenten te weren. Margot Barel is de vrouw van Gijsbert Ruiter en is vanavond te gast bij Pauw & Witteman om de vrijlating van haar man te bespreken.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 3 april door de VARA en NTR. Te gast was Mirjam Sterk. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie