Uitzending
Pauw & Witteman - 15-4-2013

15-4-2013

Pauw & Witteman

1532 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Eelco Bosch van Rosenthal, Ger Beukenkamp, Don Roelofs en Frans Weekers.

Eelco Bosch van Rosenthal,
Bij de finish van de marathon van Boston hebben zich twee krachtige explosies voorgedaan. De politie van Boston spreekt van 2 doden en 23 gewonden. Op beelden van een van de explosies is te zien hoe een van de deelnemers neervalt. De explosie vindt plaats achter een rij dranghekken. Sommige lopers rennen in paniek weg. Mensen in gele hesjes trekken de hekken weg om slachtoffers achter de hekken te bereiken. Achter de hekken zijn gewonden te zien aan wie hulp wordt verleend. Toeschouwers op een tribune tegenover de plaats van een explosie proberen snel weg te komen. Eelco Bosch van Rosenthal was jarenlang NOS-correspondent in de Verenigde Staten waar hij onder andere meerdere verkiezingen versloeg. Vanavond is hij te gast bij Pauw & Witteman om de aanslagen in Boston te bespreken.

Frans Weekers
Nederland gaat samenwerken met andere Europese landen om belastingfraude en belastingontduiking aan te pakken. Dat meldde staatssecretaris Frans Weekers van FinanciŽn bij een Europees overleg van de ministers in Dublin dit weekend. Frans Weekers is vanavond te gast bij Pauw & Witteman om het Europese initiatief over de bestrijding van belastingontduiking te bespreken.

Don Roelofs
Het Noord-Koreaanse volk viert vandaag de 101ste verjaardag van Kim Il-sung, de grondlegger van het huidige communistische land. Don Roelofs komt oorspronkelijk uit Zuid-Korea en richtte het reisbureau KR Travels op, dat reizen organiseert voor Zuid-Korea. Vanavond is hij te gast bij Pauw & Witteman om de situatie in Noord-Korea te bespreken.

Ger Beukenkamp
Het Nieuw Republikeins Genootschap (NRG) wil dat de Tweede Kamer in debat gaat over het salaris van koning Willem-Alexander, dat volgens het genootschap met 825 duizend euro per jaar 'exorbitant' hoog is. De republikeinen zijn zodoende gestart met een burgerinitiatief. Koningin Beatrix verdient hetzelfde bedrag per jaar. Daarover betaalt zij geen belasting. Voor Willem-Alexander geldt hetzelfde zodra hij als koning wordt ingehuldigd. Volgens het NRG zijn de hoge kosten van het Koningshuis voor veel Nederlanders een grote ergernis, zeker in tijden van economische crisis. De republikeinen vinden een salaris van 150.000 euro netto voor de koning voldoende, vergelijkbaar met de balkenendenorm. Dat zou ook meer in lijn zijn met de salarissen van andere staatshoofden, zeggen ze. Zo verdient de Amerikaanse president 400 duizend dollar en de Duitse bondskanselier 199 duizend euro. Zij betalen wel belasting. Vanavond in Pauw & Witteman gaat theatermaker, scenarioschrijver en lid van het Nieuw Republikeins Genootschap Ger Beukenkamp in op hun petitie.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Frans Weekers en Ger Beukenkamp te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op maandag 15 april door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie