Uitzending
Pauw & Witteman - 16-4-2013

16-4-2013

Pauw & Witteman

1084 x bekeken | 0 reacties
4
Gasten: Tom van 't Hek, Paul Jansen, Andrea Vreede en Quirine Eijkman.

Quirine Eijkman
Tenminste een van de twee bommen die bij de aanslagen in Boston zijn gebruikt, zat verstopt in een snelkookpan die gevuld was met metaalscherven, spijkers en kogellagers. De pan zelf was verborgen in een zwarte rugzak. Dat zegt de Amerikaanse nieuwszender CNN. De FBI is inmiddels een grootschalig onderzoek gestart naar de dubbele bomaanslag bij de marathon van Boston, waarbij gisteren drie doden vielen en zeker honderdveertig mensen gewond raakten. Hiervan zijn zeventien mensen zwaar gewond geraakt, bij sommige gewonden zijn ledematen geamputeerd. De FBI sluit een terreuraanslag op dit moment niet uit. Quirine Eijkman doceert aan de Universiteit Leiden waar ze onderzoek verricht op het gebied van mensenrechten en veiligheid, rechtssociologie en contraterrorisme. Daarnaast is ze voorzitter van het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM). Vanavond gaat ze in Pauw & Witteman in op de ontwikkelingen rondom de bomaanslagen in Boston.

Paul Jansen
De Tweede Kamer debatteert morgen over het sociaal akkoord. Om 10.15 uur begint het debat over de afspraken die het kabinet vorige week maakte met de sociale partners. Vanavond in Pauw & Witteman gaat politiek commentator van De Telegraaf Paul Jansen in op de positie van de VVD en het aanstaande debat over het sociaal akkoord.

Tom van 't Hek
Presentator Tom van 't Hek stopt eind mei met zijn werk bij de NOS. Vanaf 3 juni presenteert hij bij BNR het ochtendprogramma tussen 06.00 en 9.30 uur. In deze functie volgt hij Humberto Tan op, die elke zaterdag een sportprogramma gaat presenteren. Tom van 't Hek is vanavond te gast bij Pauw & Witteman om zijn vertrek bij NOS en zijn nieuwe functie bij BNR te bespreken.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 16 april door de VARA en NTR. Te gast waren Paul Jansen en Tom van 't Hek. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie