Uitzending
Pauw & Witteman - 11-4-2013

11-4-2013

Pauw & Witteman

1036 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: Erik-Jan de Boer, Lex Runderkamp, Lodewijk Asscher, Bernard Wientjes en Ton Heerts.

Lodewijk Asscher, Ton Heerts en Bernard Wientjes
De duur van de WW-uitkering wordt verkort tot twee jaar en de versoepeling van het ontslagrecht wordt uitgesteld tot de economische crisis voorbij is. Dat zijn een aantal conclusies uit het sociale overleg waar vandaag een einde aan is gekomen na wekenlange onderhandelingen. Daarmee is een sociaal akkoord bereikt tussen de vakbeweging, werkgevers en het kabinet. Ondanks dat de WW-uitkering twee jaar wordt, blijft wel maximaal drie jaar een uitkering na werkloosheid mogelijk. Daarover worden in de afzonderlijke bedrijfstakken afspraken gemaakt. Vanavond praten minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher, FNV-voorzitter Ton Heerts en voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO-NCW Bernard Wientjes in Pauw & Witteman over het sociaal akkoord dat nu op tafel ligt.

Lex Runderkamp
Het Syrische leger voert doelbewust luchtaanvallen uit op de burgerbevolking. Dat concludeert Human Rights Watch (HRW) op basis van onderzoek op ruim vijftig plekken in SyriŽ die doelwit waren van het leger. HRW spreekt inmiddels van oorlogsmisdaden. Correspondent voor het NOS-Journaal Lex Runderkamp is net terug uit SyriŽ waar hij de oorlogssituatie met eigen ogen aanschouwde. Vanavond in Pauw & Witteman gaat Runderkamp in op het verschenen rapport van HRW.

Erik-Jan de Boer
De Nederlander Erik-Jan de Boer won een Oscar voor zijn bijdrage aan de film Life of Pi tijdens de 85-ste editie van de Amerikaanse Academy Awards. Samen met zijn team kreeg hij deze prestigieuze prijs in de filmwereld uitgereikt voor de beste speciale effecten. De laatste Nederlander die een Oscar won was in 2001. De filmanimator is een pionier binnen zijn vakgebied en werkt al jaren aan allerlei Hollywoodproducties als Babe en de Golden Compass. Na zijn opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, woonde hij zeven jaar in Londen en vertrok daarna naar Los Angeles. Sinds de jaren negentig werkt hij voor de Amerikaanse Rhythm and Hues Studios. Hoe voelt het om een Oscar in de wacht te slepen? Hoe bijzonder is het om als Nederlander zo'n filmprijs te winnen? Daarover en meer vertelt Erik-Jan de Boer vanavond in Pauw & Witteman.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 11 april door de VARA en NTR. Te gast waren Lodewijk Asscher, Lex Runderkamp, Bernard Wientjes, Ton Heerts en Jan de Boer. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen ťcht de beste aanbiedingen Bekijk nu!