Uitzending
Pauw & Witteman - 8-4-2013

8-4-2013

Pauw & Witteman

1166 x bekeken | 0 reacties
4
Gasten: Stientje van Veldhoven, Peter Brusse, Diederik van Vleuten, Job Cohen en Anousha Nzume.

Job Cohen en Anousha Nzume
De Russische president Poetin komt vandaag naar Nederland voor een kort bezoek. Het is geen staatsbezoek, maar een officieel bezoek in het kader van de opening van het Nederland-Ruslandjaar. Hij bekijkt met koningin Beatrix de tentoonstelling over Peter de Grote in de Hermitage in Amsterdam. Vanavond ontmoet hij premier Rutte in het Scheepvaartmuseum voor een diner. Voormalig burgemeester van Amsterdam Job Cohen springt tijdens het bezoek van de Russische president aan Nederland op de bres voor homoseksuelen. Hij hing de regenboogvlag halfstok uit protest tegen de anti-homowet. Presentatrice Anousha Nzume is geboren in Moskou en zal de protesten tegen Poetin bij het museum openen. Vanavond zijn beide te gast bij Pauw & Witteman om het bezoek van Poetin en de demonstraties te bespreken.

Peter Brusse en Stientje van Veldhoven
In Groot-BrittanniŽ is oud-premier Margaret Thatcher vandaag op 87-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een beroerte. Ze was de eerste vrouwelijke premier van het land en stond bekend als de Iron Lady. Vanavond in Pauw & Witteman blikken oud-hoofdredacteur van het NOS Journaal Peter Brusse en D66-Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven terug op het leven van Margaret Thatcher. Brusse was ten tijde van het premierschap van de Iron Lady correspondent in Londen. Van Veldhoven zal ingaan op haar fascinatie voor Thatcher als politiek leider.

Diederik van Vleuten
In zijn nieuwe voorstelling Buiten Schot gaat cabaretier Diederik van Vleuten verder waar hij met zijn stuk Daar Werd Wat Groots Verricht mee begon. Hij verbindt zijn familiekroniek aan de Nederlandse en zelfs Europese geschiedenis. Diederik van Vleuten is vanavond te gast bij Pauw & Witteman om zijn voorstelling Buiten Schot te bespreken.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 8 april door de VARA en NTR. Te gast waren Diederik van Vleuten, Anousha Nzume, Peter Brusse en Job Cohen. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie