Uitzending
Pauw & Witteman - 9-4-2008

9-4-2008

Pauw & Witteman

2207 x bekeken | 0 reacties
6
Vanavond te gast in Pauw & Witteman: Frank Moll, Ronald Naar, Henk Westbroek, Henk Temming en Sabine Uitslag

Sabine Uitslag
CDA-Tweede-Kamerlid Mirjam Sterk gaat met zwangerschapsverlof en tijdens die periode wordt zij vervangen door Sabine Uitslag. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een Kamerlid zich laat vervangen tijdens zwangerschap. Uitslag blijft zestien weken in de Kamer. Gisteren werd ze beŽdigd en direct doorstond ze haar eerste vuurproef: een algemeen overleg over zwerfjongeren. Tijdens de Tweede-Kamerverkiezingen stond Uitslag op plaats 50 en greep uiteindelijk net naast een zetel. Uitslag zingt in haar vrije uurtjes in de band Spinrock. Dankzij haar muzikale talent ťn Twentse tongval wordt ze nu al de Ilse de Lang op het Binnenhof genoemd.

Sabine Uitslag zingt 'Vriendschap'

Frank Moll en Ronald Naar
Frank Moll en Ronald Naar waren in 1981 op expeditie naar de top van de berg Nanga Parbat in de Himalaya. Naar klom verder naar de top toen Moll achterbleef in het basiskamp. Moll schreef in 2003 een open brief naar een buitensportblad waarin hij vraagtekens zette bij het verhaal van Naar dat hij Nanga Parbat had bedwongen. Naar zou onder andere geen topfoto hebben gemaakt en hij zou over zijn klim tegenstrijdige verhalen hebben verteld. Volgens Naar was die tegenstrijdigheid te wijten aan de 22 jaren die inmiddels waren verstreken. Naar spande een kort geding aan tegen Moll en won die zaak in hoger beroep.
Op zijn manier laat Moll het er niet bij zitten. Hij schreef de autobiografische roman 'Hoog verraad' over de teloorgang van een vriendschap tegen de achtergrond van een bergexpeditie. Hoofdpersonen zijn de fictieve personages Harold Maas en Frederik Wall. Moll vond het gegeven van zijn stukgelopen vriendschap met Naar te mooi om te laten rusten. Vanavond zitten ze samen bij Pauw & Witteman aan tafel.

Henk Westbroek en Henk Temming
Westbroek en Temming zij weer bij elkaar als 'Het Goede Doel', ze maakten een nieuwe cd en gaan op tournee. In 1979 vormden componist Temming en liedjesschrijver Westbroek de formatie 'Het Goede Doel'. Het zou een van de meest succesvolle Nederlandse componistenduo's worden met hits als 'Is er leven op Pluto' (1982) en 'Vriendschap' (1984). Na hun laatste single 'Als ik de bouw van Arnold Schwarzenegger had' gaan Westbroek en Temming in 1991 met ruzie uit elkaar. Toen ze tien jaar later voor een reŁnie optraden in de Heineken Music Hall was de ruzie verdwenen, het klikte weer. Hoewel ze al jaren apart van elkaar nieuwe liedjes schreven, bleken die erg goed op elkaar aan te sluiten. Van hun nieuwe album 'Gekkenwerk' speelt 'Het Goede Doel' vanavond live 'Naast jou'.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 9 april door de VARA en de NPS. Te gast waren Henk Temming, Henk Westbroek, Ronald Naar en Sabine Uitslag. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie