Uitzending
Pauw & Witteman - 10-4-2008

10-4-2008

Pauw & Witteman

1518 x bekeken | 0 reacties
6
Vanavond te gast in Pauw & Witteman onder anderen: Lucinda van de Ven, Bas Martens, Bart Peeters en Ben Verwaayen.

Bart Peeters
De Belg Bart Peeters is een veelzijdig man. Hij zingt, speelt gitaar en drums, acteert en presenteert televisieprogramma’s. In Nederland verkreeg hij grote bekendheid met de band The Radios. Hun hit ‘She goes nana’ zit nog steeds in ieders geheugen gebeiteld.
In zijn hart is Peeters echter een theaterman. Vanaf volgende week staat hij in Koninklijk Theater Carré, met zijn show ‘Slimmer dan de zanger’. Een avondvullend programma met mooie, grappige en ontroerende Nederlandstalige liedjes.

Ben Verwaayen
Ben Verwaayen is chief executive bij BT Group (het voormalige British Telecom). Hij wist in 2002 van het staatsbedrijf British Telecom een moderne geprivatiseerde onderneming te maken. Hij kreeg hiervoor veel lof, onder andere in de vorm van een onderscheiding uit handen van konigin Elizabeth. In juni zal hij zijn functie echter neerleggen, al dan niet vanwege de tegenvallende bedrijfsresultaten van de afgelopen maanden. Naast topman is Verwaayen een echte VVD-er. Zo was hij in 2006 voorzitter van de VVD verkiezingsprogrammacommissie. Verwaayen woont al lange tijd in het buitenland, maar is zich altijd actief blijven bemoeien met de Nederlandse politiek en het bedrijfsleven.

Lucinda van de Ven en Bas Martens
In 2002 schoot Pascal F. studente Nadia van de Ven dood. Van de Ven huurde een kamer van Pascal F. en er was een conflict ontstaan over de wasmachine. Na de moord vluchtte F. met hulp van zijn ouders naar Polen, maar werd alsnog gearresteerd en veroordeeld tot levenslang.
Eerder procedeerde de moeder van Nadia om de begrafeniskosten op F. verhaald te krijgen. Aangezien de moordenaar zijn vermogen bij zijn ouders had gestald was een lange juridische strijd nodig. De kosten werden uiteindelijk vergoed.
De moeder van Nadia eist nu een schadevergoeding van de moordenaar en diens ouders. De claim is onder meer gebaseerd op het feit dat de moeder van Nadia door de tragedie arbeidsongeschikt is geraakt. Een ander onderdeel van de claim is een vergoeding voor het leed dat Nadia in de laatste momenten van haar leven mee heeft moeten maken. Met het moordwapen, een pistoolmitrailleur, werden vijf treffers op Nadia afgevuurd, de eerste kogel was echter niet fataal. Het leed dat Nadia heeft ondergaan in de tijd tussen de eerste kogel en de dood wordt aangeduid met de term ‘schokschade’.
Advocaat Bas Martens zal de claim donderdag indienen, de hoogte van het bedrag is nog niet duidelijk.. Hij zal aan tafel uitleg geven over deze voor Nederland unieke eis tot schadevergoeding. De zus van Nadia, Lucinda van de Ven, zal vertellen wat de familie heeft meegemaakt.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 10 april door de VARA en de NPS. Te gast waren Bart Peeters en Ben Verwaayen. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie