Uitzending
Pauw & Witteman - 16-4-2008

16-4-2008

Pauw & Witteman

1083 x bekeken | 0 reacties
6
Woensdag te gast: Marleen Veldhuis, Ronald Plasterk en podcastpriester Roderick Vonhögen over het bezoek van de paus aan de VS.

Ronald Plasterk
Minister Plasterk, de vakbonden en de schoolbesturen hebben vannacht een akkoord bereikt over de aanpak van het dreigend lerarentekort. Daardoor gaan de salarissen op termijn omhoog, voor sommige groepen met ruim 30 procent. Hopelijk kiezen meer mensen het vak nu het beter betaald zal worden. Dat is in ieder geval de hoop. De bonden zijn blij dat ook met oudere docenten rekening wordt gehouden.

Marleen Veldhuis
Marleen Veldhuis is onze nationale zwemtrots. Op 18 december 2007 werd ze gekozen tot Sportvrouw van het jaar 2007 en afgelopen weekend won ze 4 gouden medailles bij het WK Kortebaan in Manchester en verpulverde drie wereldrecords. Hoe zorgt ze ervoor dat ze in Peking goud wint?

Roderick Vonhögen
Onder zware beveiliging is de Paus op bezoek in de Verenigde Staten. Hij spreekt zich daar onder meer uit over het seksueel misbruik van priesters en bidt hij voor wereldvrede. Toch bezoekt hij niet Boston, epicentrum van de misbruikschandalen die de Amerikaanse kerk vanaf eind jaren negentig in een diepe crisis stortten. De slachtoffers zijn diep teleurgesteld. De paus viert vandaag ook zijn 81-ste verjaardag en aanstaande zaterdag is het drie jaar geleden dat hij tot paus werd verkozen. Podcastpriester Roderick Vonhögen praat ons vanavond bij.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 16 april door de VARA en de NPS. Te gast waren Ronald Plasterk, Marleen Veldhuis en Roderick Vonhögen. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie