Uitzending
Pauw & Witteman - 3-4-2008

3-4-2008

Pauw & Witteman

1971 x bekeken | 0 reacties
6
Vanavond te gast in Pauw Witteman onder anderen: Hans Croiset, Gordon, Mat Herben en Dion Bartels

Mat Herben
Mat Herben speelde vier jaar lang een vooraanstaande politieke rol binnen de LPF.
Als voorlichter van Pim Fortuyn trad hij, na diens gewelddadige dood, onverwacht als aanvoerder van de LPF naar voren. Door de grote interne problemen binnen de LPF was hij af en aan fractievoorzitter en korte tijd lijsttrekker. Herben is een bewonderaar van Rita Verdonk, maar is zeer sceptisch of de ‘nieuwe politiek’ van haar beweging veel zetels gaat opleveren.

Dion Bartels
Vanavond vindt de officiële start plaats van Verdonks beweging Trots op Nederland. In de Passenger terminal Amsterdam wordt een groot feest gehouden. Aanhangers van de beweging kunnen een kaartje kopen voor het gala, de opbrengst hiervan zal ten goede komen aan Favorita BV, de omstreden BV die opgezet werd om fondsen te werven voor Trots op Nederland. Er zijn drie soorten kaarten beschikbaar: gouden (500 €), zilveren (150 €) en bronzen (75 €). De gouden zijn uiteraard het meest chique en geven de kaarthouder recht op onder meer een rondvaart met Verdonk.
Advocaat Dion Bartels heeft zo’n gouden kaart. Hij wil zien wie Verdonks politieke vrienden zijn en haar programma leren kennen.

Hans Croiset
Theatermaken zit in zijn bloed: Hans Croiset, 72, gelauwerd met de Louis d'Ôr, speelt nog altijd met een heilige overtuiging. Hij regisseerde talloze stukken en speelde een keur aan hoofdrollen, gaf toneelles en leidde theatergezelschappen. Momenteel speelt hij 'Moeder Courage' met Annewil Blankers. Croiset debuteerde op negentienjarige leeftijd na toneellessen van zijn vader de bekende acteur Max Croiset. De moeizame relatie met zijn vader is een belangrijk thema in het auteursdebuut van Hans Croiset 'Badhuisweg'. Deze titel verwijst naar de Scheveningse straat waar Croiset opgroeide. Croiset schrikt er niet voor terug zijn eigen werk kritisch onder de loep te nemen. In de vele voorstellingen die hij speelt, zijn er slechts enkele momenten waarin hij helemaal tevreden is over zijn optreden. Croiset noemt theatermaken enerzijds "verwoestend" en anderzijds beschrijft hij het als een geweldig vak.

Gordon
Na ‘Over de vloer’ en ‘Gillend naar huis’ begint Gordon aan een nieuw Tv-programma: ‘Singing Bee’. In Singing Bee moeten kandidaten liedteksten afmaken. Het programma wordt al in 25 landen uitgezonden en bestaat sinds 2007. Het moet gezellige Hollandse Tv worden. Geen gelikte talentenjacht, maar eerder een gezellig meezingprogramma, te zien vanaf morgen op RTL4.
Verder komt Gordon dit jaar met een nieuwe cd met nummers van zijn jeugdidool Donny Hathaway. Ook schrijft hij aan zijn autobiografie waarvan hij in Pauw & Witteman de titel zal onthullen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 3 april door de VARA en de NPS. Te gast waren Mat Herben, Dion Bartels, Hans Croiset en Cornelis Willem Heuckeroth. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie