Uitzending
Pauw & Witteman - 7-4-2008

7-4-2008

Pauw & Witteman

1767 x bekeken | 0 reacties
6
Vanavond aan tafel in Pauw & Witteman onder meer: Acda en de Munnik, Charles Groenhuijsen en Holly Collins met haar zoon Zachary en haar advocaat Els Lucas.

Acda en de Munnik
Thomas Acda en Paul de Munnik verwierven voornamelijk bekendheid door hun muziek. Hun aanstekelijke Nederlandstalige liedjes waarin harmonische samenzang de boventoon voert vinden gretig aftrek bij het Nederlandse publiek. Maar eigenlijk zijn de heren theatermakers. Ze ontmoetten elkaar op de Amsterdamse kleinkunstacademie en besloten een cabaretduo te vormen. Een groot aantal liedjes van hun eerste cd maakte oorspronkelijk deel uit van de theatershow Zwerf'on. In hun nieuwe voorstelling ‘Acda en de Munnik spelen’ keert het duo terug naar de basis. Ze maken weer onvervalst cabaret, al betekent dat niet dat de muziekinstrumenten ongebruikt in de hoek blijven staan.

Vanavond spelen Acda en de Munnik twee nummers, waarvan één morgen exclusief op onze website te zien zal zijn.

Holly Collins
Holly Collins vluchtte veertien jaar geleden met haar drie kinderen vanuit de VS naar Nederland omdat haar ex-man haar regelmatig mishandelde. Haar ex had echter wel de voogdij over de oudste twee kinderen. Volgens de wet was er sprake van ontvoering en de FBI liet een opsporingsbevel uitgaan. Collins kreeg asiel in Nederland op humanitaire gronden. Ze woonde onder een schuilnaam in Rijnsburg, totdat een buurman haar echte naam ontdekte en de FBI belde. Of Collins alsnog voor de rechter moet verschijnen is onduidelijk. De moeder overweegt wederom te verhuizen en de anonimiteit te zoeken. Voor zover bekend zijn Holly Collins en haar kinderen de enige Amerikanen die ooit asiel kregen in Nederland. Haar zoon Zachary en haar advocaat Els Lucas zullen ook aan het gesprek deelnemen.

Charles Groenhuijsen
Charles Groenhuijsen analyseert twee grote gebeurtenissen in de VS van afgelopen weekend:
Afgelopen zondag trad Hillary Clintons politiek strateeg Mark Penn af. De officiële reden hiervoor is Penns lobbywerk dat hij verrichtte voor het pr-bureau Burson-Marsteller. Zo had Burson-Marsteller bijvoorbeeld de instelling Countrywide Financial als klant, één van de verstrekkers van slechte hypotheken die leidden tot de kredietcrisis. Boze tongen beweren echter dat zijn vele aanvaringen met andere medewerkers van Clintons staf aan de basis staan van zijn vertrek. Het is een nieuwe klap voor de stroef verlopende campagne van Clinton.
Warren Jeff is een Amerikaans sekteleider. Zijn sekte is een fundamentalistische afsplitsing van de Mormoonse Kerk. Polygamie en incest zijn de meest kwalijke aspecten van de sekte. Gisteren deed de politie een inval. Het lukte om zonder geweld zo’n 200 mensen, voornamelijk vrouwen en kinderen, naar buiten te praten.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 7 april door de VARA en de NPS. Te gast waren Thomas Acda, Paul de Munnik, Charles Groenhuijsen en Els Lucas. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie