Uitzending
Pauw & Witteman - 4-4-2008

4-4-2008

Pauw & Witteman

1643 x bekeken | 0 reacties
7
Vanavond te gast in Pauw & Witteman onder meer: Pete Philly & Perquisite, Emile Ratelband, Maurice de Hond en Tineke Huizinga.

Tineke Huizinga
Tineke Huizinga is staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat voor de ChristenUnie. Zij is verantwoordelijk voor de invoering van de ov-chipkaart. Deze digitale strippenkaart zou vanaf 1 januari 2009 landelijk worden ingevoerd, maar de kaart staat sinds begin dit jaar hevig ter discussie, nadat hackers een deel van de beveiliging van de chip hadden gekraakt. Politiek Den Haag is het gedoe rond de kaart beu en eist duidelijkheid van Huizinga.
Verder analyseert Huizinga het Wildersdebat van afgelopen dinsdag. Volgens Hirsch Ballin (Justitie) heeft Wilders in een gesprek op 7 november 2007 gezegd dat er in zijn film op het eind een koran verscheurd zou worden. Wilders ontkende dit, en Hirsch Ballin liet de notulen aanrukken om zijn gelijk te halen. Nu blijkt dat het geen letterlijke notulen zijn en dat alleen de uitspraken van de ministers zijn vastgelegd. Is de werkwijze in Den Haag wel zo betrouwbaar als wij denken?

Maurice de Hond
Maurice de Hond gaat in op de verschillende opiniepeilingen die gehouden zijn naar aanleiding van het Wildersdebat. Hoeveel procent van de bevolking denkt nu dat het kabinet gelogen heeft?

Emile Ratelband
Niet veel BN’ers staan te trappelen om onze troepen in het buitenland te bezoeken. Buiten politici zijn Bennie Jolink en Freek de Jonge de bekendste Nederlanders die buitenlandse bases in oorlogsgebied bezochten. Afgelopen week was Emile Ratelband in Uruzgan om de troepen een hart onder de riem te steken. Ratelband heeft zijn bezoek zelf voorgesteld bij Defensie en doet dit gratis. Hij heeft geprobeerd om de militairen te verduidelijken ‘dat je negatieve denkprocessen kunt ombuigen in positieve. Ook de soms vervelende ervaringen die ze hier opdoen’.

Pete Philly & Perquisite
Pete Philly & Perquisite is een Nederlandse hiphopformatie met invloeden van klassiek, jazz, broken beat en soul.
Rapper Pete Philly is al een aantal jaar actief in de muziekwereld als hij in 2002 producer Perquisite leert kennen. Perquisite heeft een klassieke muziekopleiding gevolgd en bespeelt cello, hetgeen zijn weerslag vindt in zijn beats. Ze brengen eerst een EP uit (Mindstate, 2003), gevolgd door een volledig album met dezelfde titel (2005). Op laatstgenoemd album participeert de internationaal bekende rapper Talib Kweli in het nummer ‘Hope’. Het album wordt door critici en publiek erg goed ontvangen en in 2006 ontvangt de formatie, met als derde lid Dj PCM, een Zilveren Harp.
In 2007 laten zij een groot aantal producers het album Mindstate remixen. Het resultaat ‘Remindstate’ laat een zeer brede waaier aan muzikale stromingen horen, van house tot broken beat. Hetzelfde jaar komt hun derde album uit, ‘Mystery Repeats’ en wederom zijn de recensies lovend.
Naast een gesprek aan tafel zullen Pete Philly & Perquisite een nummer van hun laatste plaat live ten gehore brengen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 4 april door de VARA en de NPS. Te gast waren Emile Ratelband, Maurice de Hond, Tineke Huizinga en Pete Philly. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie