Uitzending
Pauw & Witteman - 8-2-2008

8-2-2008

Pauw & Witteman

1750 x bekeken | 0 reacties
8
Vanavond aan tafel bij Jeroen Pauw en Paul Witteman, onder anderen: Jeroen Krabbé, René Danen, Henk Kamp en Famile Arslan

Henk Kamp
VVD-Tweede-Kamerlid Henk Kamp loopt twee dagen door de Amsterdamse wijk Slotervaart. Hij bezoekt verschillende plekken in de wijk, zoals de moskee en buurthuis en praat onder andere met wijkbewoners en lokale ondernemers. Slotervaart staat bekend als probleemwijk. Op 17 december 2007 deed Henk Kamp mee aan de Prem en Pauw & Witteman-uitzending vanuit Slotervaart: 'Hoezo no go?'.

Jeroen Krabbé
Jeroen Krabbé is naast acteur en regisseur ook beeldend kunstenaar. Met meer dan 200 schilderijen, tekeningen en aquarellen geeft Museum de Fundatie in zijn Zwolse vestiging een overzicht van zijn oeuvre. Voor 'Jeroen Krabbé - Schilder, een retrospectieve' zijn werken uit alle windstreken bijeengebracht. Samen geven ze een niet eerder vertoond overzicht van een kleurrijk oeuvre.

René Danen
René Danen en zijn organisatie Nederland Bekent Kleur organiseren op 22 maart een protestmars tegen racisme en Geert Wilders. Danen was samen met onder meer Doekle Terpstra één van de initiatiefnemers van de tegenbeweging tegen Wilders. Nederland Bekent Kleur organiseerde in 1992 ook een massale anti-racisme demonstratie op het Museumplein in Amsterdam

Famile Arslan
Advocate Famile Arslan is tegen een algemeen burkaverbod. Zij vindt het onderwerp een futiliteit aangezien slechts circa 150 vrouwen in Nederland een burka dragen. Arslan stelt dat de overheid zich moet richten op relevantere onderwerpen als huiselijk geweld, vroegtijdig schoolverlaten en ongewenste zwangerschap.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 8 februari door de VARA en de NPS. Te gast waren Jeroen Krabbé, Henk Kamp en René Danen. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie