Uitzending
Pauw & Witteman - 1-2-2008

1-2-2008

Pauw & Witteman

2152 x bekeken | 0 reacties
5
Vanavond te gast in Pauw en Witteman: Agnes Kant, Kees van Beijnum, Tineke Ceelen en een telefonisch interview met Joran van der Sloot

Tineke Ceelen
Directeur van Stichting Vluchteling Tineke Ceelen is net terug uit Kenia. Het etnische conflict aldaar dreigt volledig uit de hand te lopen en zorgt voor grote stromen vluchtelingen. Stichting Vluchteling zet zich in voor de opvang van vluchtelingen wereldwijd en ondersteund lokale hulporganisaties. Doel van deze reis was een eigen indruk te krijgen van de situatie in Kenia. De stichting heeft onmiddellijk 100.000 beschikbaar gesteld voor de hulp aan de slachtoffers van het conflict. Via partnerorganisatie International Rescue Committee zorgt Stichting Vluchteling onder anderen voor schoon drinkwater en de distributie van noodhulpgoederen als jerrycans en tentzeilen. Vanavond doet Ceelen verslag van haar ervaringen in Kenia.

Agnes Kant
Agnes Kant is Tweede Kamerlid namens de SP. De SP heeft een schokkend spotje over de thuiszorg voor ouderen opgenomen. De SP wil met dit spotje de eventuele negatieve gevolgen van marktwerking in de thuiszorg flink op de agenda zetten. De spot zal aanstaande zondag uitgezonden worden net voor of na het programma Buitenhof.

Kees van Beijnum
Schrijver Kees van Beijnum brak bij het grote publiek door met de roman 'De oesters van Nam Kee'. Woensdag presenteerde hij zijn achtste boek 'Paradiso' waarin het zoeken naar geluk centraal staat. In het boek heeft hoofdpersoon Mart Hitz een geheime relatie met Karin. Als hij onderweg is naar zijn vrouw om over zijn affaire te vertellen, krijgt hij te horen dat er een dijkdoorbraak heeft plaatsgevonden. Zijn dochter is gered, maar zijn vrouw blijkt spoorloos.

Joran van der Sloot
Joran van der Sloot reageert op Peter R. de Vries.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 1 februari door de VARA en de NPS. Te gast waren Agnes Kant, Joran van der Sloot, Kees van Beijnum en Tineke Ceelen. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie