Uitzending
Pauw & Witteman - 5-2-2008

5-2-2008

Pauw & Witteman

2118 x bekeken | 0 reacties
6
Vanavond te gast in Pauw & Witteman: zangeres Sharon den Adel van Within Temptation. Sanderijn Cels over Super Tuesday in de VS. En een discussie tussen Gerard Spong en PVV'er Raymond de Roon over het inzetten van burgerinfiltranten door de politie.

Sharon den Adel
Within Temptation, de band van Sharon, veroverde al Duitsland, Amerika en Japan. Mexico, Ijsland en BraziliŽ zijn binnenkort aan de beurt. In Nederland kwam de grote doorbraak in 2001 toen de single 'Ice Queen' de vierde plek bereikte in de Top 40. Voor een band met een muziekstijl die metal of gothic wordt genoemd was dat een opmerkelijk succes. Al vier jaar achtereen is Within Temptation de best verkopende Nederlandse band in het buitenland. Ze zijn groter dan bijvoorbeeld DJ TiŽsto. Hun album 'The Heart of Everything' kwam in 2006 binnen in de Amerikaanse hitlijst voor bands die hun plaat voor het eerst uitbrengen in de VS.Aanstaande donderdag speelt Within Temptation met het Metropole Orkest in een uitverkocht Ahoy.

Sanderijn Cels
Vandaag is het Super Tuesday in Amerika. 24 staten bepalen welke Republikein en welke Democraat op zullen gaan voor de presidentsverkiezingen. Met veel belangstelling wordt gekeken naar belangrijke staten als CaliforniŽ en New York. De kandidaten moeten het grootste aantal gedelegeerden achter zich krijgen. Bij de Democraten lijkt Hillary Clinton de beste papieren te hebben en John McCain bij de Republikeinen. Sanderijn Cels is vrijwilliger in het campagneteam van Hillary. Volgens haar kunnen de Nederlandse politieke partijen veel leren van de Amerikaanse campagnes. Vrijwilligers gaan de deuren langs, ze bellen met de kiezers, er worden politieke bijeenkomsten georganiseerd. In Amerika worden de 'grass roots' niet bepaald verwaarloosd. Cels geeft een kijkje achter de schermen.

Raymond de Roon versus Gerard Spong
Zeven miljoen kijkers zagen afgelopen zondag de uitzending van Peter R. de Vries. Hierin was te zien hoe Joran van der Sloot in een wagen vol verborgen camera's vertelde over zijn aandeel in de verdwijning van Natalee Holloway. Joran deed dit tegenover Patrick van der Eem, een Almelose ondernemer met Antilliaanse wortels. Van der Eem wist het vertrouwen van Joran te winnen. Vervolgens nam hij contact op met Peter R. de Vries die hem wilde inzetten voor een actie met verborgen camera's.Joran vertelde Van der Eem uiteindelijk een aantal keer over de nacht dat Natalee verdween.

De Vries is ervan overtuigd de zaak te hebben opgelost. Hij kon zich bedienen van methodes die politie en justitie in Nederland niet mogen gebruiken. Na de parlementaire enquÍtecommissie Van Traa in 1996 werd de inzet van burgerinfiltranten bij wet verboden. PVV-Tweede-Kamerlid en voormalig officier van justitie Raymond de Roon wil dat de politie weer burgerinfiltranten moet kunnen inzetten. Strafpleiter Gerard Spong is pertinent tegen. De twee gaan met elkaar in discussie.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 5 februari door de VARA en de NPS. Te gast waren Gerard Spong, Sharon den Adel, Raymond de Roon en Sanderijn Cels. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie