Uitzending
Pauw & Witteman - 15-2-2008

15-2-2008

Pauw & Witteman

2090 x bekeken | 0 reacties
6
Vanavond te gast in Pauw en Witteman: Peter R. de Vries, Gerard Spong, Aad Veenman en Victor Reinier

Peter R. de Vries
Vandaag maakte het gerechtshof op Curaçao bekend dat Joran van der Sloot niet opnieuw wordt gearresteerd. De bekentenissen die Joran deed in de uitzending van Peter R. de Vries zijn niet voldoende. Joran heeft volgens het hof en het OM vaker gelogen, en zij sluiten niet uit dat Joran een persoonlijkheidsstoornis heeft.
De Vries verkreeg met de bekentenis van Joran internationale bekendheid. Dankzij de uitzending, die in Nederland 7 miljoen kijkers trok, werd hij uitgenodigd in de Verenigde Staten waar hij onder meer op CNN en FOX zijn verhaal mocht komen doen.

Gerard Spong
Strafrechtadvocaat Gerard Spong stond al zeer kritisch tegenover de bekentenis van Joran van der Sloot in het programma van Peter R. de Vries. Spong stelde dat in juridische zin Joran erg weinig aan te rekenen viel, het gerechtshof op de Antillen is het hiermee eens.

Aad Veenman
Vandaag presenteert de NS de jaarcijfers en topman Aad Veenman is zeer tevereden met de behaalde resultaten. Zo groeide de NS in de afgelopen drie jaar met 13 procent en nam de tevredenheid onder reizigers toe. Veenman zal verder ingaan op de problemen rond de OV-chipkaart, de veranderde bevoegdheden van de conducteur en de toekomstvisie van de NS.

Victor Reinier
Acteur en televisiepresentator Victor Reinier zit midden in de opnamen voor de nieuwe Nederlandse speelfilm van Pieter Verhoeff: ‘De Brief voor de Koning’. In deze verfilming van het gelijknamige boek van Tonke Dragt speelt Reinier een ridderrol, waarvoor hij zijn baard heeft laten staan en zijn haar heeft laten groeien. Hij kwam hierdoor in het nieuws omdat weekblad Privé foto’s van hem had gemaakt. Hun conclusie was dat hij er onverzorgd uitzag en dat het dus niet goed met hem ging. Reinier reageerde laconiek: ‘ridders kunnen nu eenmaal niet elke dag naar de kapper’, maar is desalniettemin erg kwaad op de roddelpers.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 15 februari door de VARA en de NPS. Te gast waren Victor Reinier, Peter R. de Vries en Gerard Spong. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie