Uitzending
Pauw & Witteman - 7-2-2008

7-2-2008

Pauw & Witteman

1602 x bekeken | 0 reacties
6
Vanavond te gast in Pauw & Witteman: Edwin de Vries, Arie Schans, Lodewijk Asscher en drie horecaondernemers

Edwin de Vries
Op 18 februari gaat het toneelstuk ‘De Pianist’ in première in de Leidse Schouwburg. In het stuk vertelt acteur Edwin de Vries het waargebeurde verhaal van de joodse pianist en componist Wladyslaw Szpilman. Szpilman belandt in de Tweede Wereldoorlog in het getto van Warschau. Terwijl de meeste van zijn vrienden en zijn volledige familie worden uitgemoord, weet Szpilman te overleven. Roman Polanski verfilmde het boek in 2002 en won daarmee drie Oscars. De Vries brengt het nu als solo in de theaters. De muziek van Chopin loopt als een rode draad door de voorstelling.

Arie Schans
Arie Schans is bondscoach van het Namibisch voetbalelftal. De Nederlander coacht het land in de aanloop naar en tijdens de Afrika Cup. Schans was eerder bondscoach van Bhutan en werkte ook in China, Japan en Mozambique. In China werd hij afgelopen seizoen kampioen als adviseur en coach van Changchun Yatai.

Lodewijk Asscher
Op de Wallen in Amsterdam zal vanavond een uur lang geen enkel rood lichtje branden uit protest tegen de plannen van de gemeente om het hele gebied opnieuw in te richten en te saneren. Voorvechter van de plannen is wethouder Lodewijk Asscher. Hij is niet tegen prostitutie an sich, maar wel tegen de vrouwenhandel en criminaliteit die daarmee vaak gepaard gaat. Een aantal ondernemers en bewoners van het Wallengebied wil met deze actie duidelijk maken dat zij criminaliteitsbestrijding toejuichen, maar geen brood zien in de verregaande plannen van de gemeente. Een drietal horecaondernemers zal vanavond aan Asscher uitleggen wat hun bezwaren precies zijn.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 7 februari door de VARA en de NPS. Te gast waren Edwin de Vries en Lodewijk Asscher. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie