Uitzending
Pauw & Witteman - 12-2-2008

12-2-2008

Pauw & Witteman

1464 x bekeken | 0 reacties
5
Vanavond te gast in Pauw & Witteman, onder anderen: Jan Siebelink, Piet de Visser, Marianne Thieme en Hein van Kasbergen van het Actiecomité Heesters Raus

Jan Siebelink
Morgen wordt Jan Siebelink 70. In 2005 kreeg zijn leven een zeer succesvolle wending toen zijn boek 'Knielen op een bed violen' een regelrechte bestseller werd. Siebelink reisde vervolgens het hele land door en kreeg zelfs een chauffeur van zijn uitgeverij. Zo ging de schrijver van Terneuzen tot Den Helder en ontmoette hij een schare fans bij zijn honderden signeersessies en voorleesavonden. Tot nu gingen meer dan 450.000 exemplaren van 'Knielen op een bed violen' over de toonbank. Siebelink zei weleens dat ieder verkocht boek een compensatie was voor elke onverkochte plant van zijn vader. De vader die zijn kwekerij en gezin verwaarloosde en zijn heil zocht in een loodzwaar christelijk geloof.
Tijdens de drukste periode in Siebelinks leven, tijdens zijn succestournee, kwam de schrijver toch toe aan het schrijven van een nieuw boek.

Piet de Visser
Hij ontdekte de zestienjarige Ronaldo in Brazilië. Daar stuitte hij jaren later ook op de huidige PSV-doelman Gomes. Piet de Visser (73) is misschien wel de meest bekende talentscout in het voetbal. Hij struint trapveldjes over de hele wereld af op zoek naar toekomstige topvoetballers. Dat doet hij voor PSV en voor Chelsea-eigenaar Abramovich. Tot het speuren naar voetballers leek op te houden, want bij De Visser werd slokdarmkanker geconstateerd. Op aandringen van Guus Hiddink en Ambramovich ging De Visser toch door met speuren. Daar leeft hij voor. Zo zag hij de afgelopen weken bijna alle wedstrijden in de Africa Cup.

Marianne Thieme
Vandaag zette Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren (PvdD) haar collega-parlementariërs voor het blok. Zijn zij bereid een keuze te maken voor een beter dierenwelzijn? De PvdD is ontevreden met de Nota Dierenwelzijn van landbouwminister Verburg en diende veertig moties in om wijzigingen aan te brengen. Beroemd werd al de motie om de verkoop van ronde vissenkommen te verbieden. Andere moties roepen op tot een verbod op het onverdoofd castreren van biggetjes en het houden van roofvogels. Thieme en haar partij hebben dierenwelzijn op de politieke agenda gekregen. Maar toen ze de veertig moties indiende werd ze door veel collega's nog net niet voor gek verklaard. Hoeveel steun kreeg Thieme vandaag?

Hein van Kasbergen
Hein van Kasbergen (59) zal zaterdag bij het optreden van Johan Heesters zijn. Niet omdat hij een grote fan is van de 104-jarige zanger, maar omdat hij zich kwaad maakt dat Heesters zich nog op een Nederlands podium vertoont. Van Kasbergen is lid van het Actiecomité Heesters Raus. Volgens Van Kasbergen, wiens vader in Kamp Amersfoort zat, was Heesters gaan NSDAP-lid maar was hij wel bevriend met partijbonzen en had hij persoonlijk contact met Hitler.
Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 12 februari door de VARA en de NPS. Te gast waren Marianne Thieme, Jan Siebelink en Piet de Visser. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie