Uitzending
Pauw & Witteman - 7-9-2009

7-9-2009

Pauw & Witteman

1197 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: minister Eberhard van der Laan, het Nederlandse vrouwenelftal en Fayza OumíHamed die op haar vijftiende werd uitgehuwelijkt.

Eberhard van der Laan
Minister voor Wonen, Wijken en Integratie Eberhard van der Laan (PVdA) is niet van plan om antwoord te geven op de door de PVV gestelde Kamervragen naar de kosten van niet-Westerse allochtonen. "Wij evalueren geen burgers, maar wel beleid.", aldus Van der Laan, die hiermee duidelijk maakt dat het kabinet de politieke agenda van Wilders niet deelt.

Fayza OumíHamed
In het boek De uitverkorene vertelt Fayza OumíHamed hoe ze als 16-jarig meisjes vanuit Berber gebied naar Nederland kwam om uitgehuwelijkt te worden. Jarenlang werd ze door haar man opgesloten en mishandeld in Amsterdam. Uiteindelijk kon ze ontsnappen uit haar situatie. In haar boek schrijft ze over haar leven in gevangenschap en hoe ze deze situatie na acht jaar heeft weten te ontvluchten.

Nederlands vrouwenelftal
Gisteravond keken ruim 1,7 miljoen Nederlanders naar de halve finale van het EK vrouwenvoetbal, waarin Oranje het opnam tegen Engeland. Nog nooit eerder werd een wedstrijd van het vrouwenelftal live uitgezonden op de Nederlandse televisie. Het volledig uit amateurs bestaande elftal was uiteindelijk niet opgewassen tegen de beter getrainde Engelsen, maar desalniettemin werd het winnende doelpunt pas in de verlening gemaakt. Hun prestaties op het EK leverde het team van coach Vera Pauw de A-status van het NOC*NSF op. "Dat betekent dat we full-time kunnen gaan trainen. Dat gaat zeker leiden tot meer kwaliteit", aldus Pauw. Het volledige elftal en coach Pauw zijn te gast.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 7 september door de VARA en de NPS. Te gast waren Eberhard van der Laan, Vera Pauw en Fayza OumíHamed. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie