Uitzending
Pauw & Witteman - 15-5-2009

15-5-2009

Pauw & Witteman

1333 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: Peter Paul de Vries over het afgelopen crisisjaar, Mart Smeets over het afgelopen sportieve jaar, Femke Halsema over het afgelopen politieke jaar en Paul de Leeuw over het afgelopen tv-jaar.

Mart Smeets
Sportjournalist Mart Smeets won dit jaar de Beeld & Geluid Oeuvre Award. Smeets beschouwt het afgelopen sportjaar met al zijn hoogte- en dieptepunten. Dat zullen voornamelijk dieptepunten worden. Volgens Smeets verkeert de sportwereld namelijk in een serieuze crisis. Van het wielrennen met zijn dopingschandalen tot het Nederlandse voetbal, waar de topclubs zijn verworden tot figuranten.

Femke Halsema
GroenLinks-leider Femke Halsema ging met Pauw & Witteman mee naar Uruzgan. Daar maakten we de eerste twee uitzendingen van dit seizoen. Femke Halsema, tegenstander van de missie, debatteerde op Kamp Holland met de minister van Defensie en ze deelde schouderklopjes uit aan de militairen. Hoe kijkt ze nu, negen maanden later, tegen de missie? Ook beschouwt Femke Halsema het afgelopen politieke jaar, dat onder andere in het teken stond van Wilders' opmars.

Paul de Leeuw
Paul de Leeuw won de Televizierring, hij vierde zijn 25-jarige jubileum met een fenomenale tv-marathon en hij maakte het tv-moment van het jaar. Paul de Leeuw blikt aan de hand van zijn favoriete fragmenten terug op het afgelopen tv-jaar. De Leeuw kijkt op tv alles wat los en vast zit. In zijn columns in de VARA Gids schreef De Leeuw jarenlang over wat hem zoal voor ogen kwam. Met die columns is hij onlangs gestopt, maar een selectie van zijn stukjes is nu te lezen in Boos op de lucht!

Peter Paul de Vries
Peter Paul de Vries was een vaste waarde in het afgelopen seizoen Pauw & Witteman. Met deskundige blik analyseerde hij voor ons de crisis: van het failliet van Fortis tot de gevolgen van de oplopende werkloosheid in Amerika. Hoe kijkt De Vries terug op dit bewogen financieel-economische jaar? En verwacht hij spoedig herstel van de economie?

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 15 mei door de VARA en de NPS. Te gast waren Femke Halsema, Mart Smeets, Paul de Leeuw en Peter Paul de Vries. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie