Uitzending
Pauw & Witteman - 8-9-2009

8-9-2009

Pauw & Witteman

1163 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Hero Brinkman, Jol Voordewind, Maarten 't Hart, Hans Bhm.

Hero Brinkman en Jol Voordewind
De afgelopen dagen kwamen twee Nederlandse militairen om in de Afghaanse provincie Uruzgan. Hun dood deed de discussie over het nut van de Nederlandse Uruzganmissie weer oplaaien. PVV-Kamerlid Hero Brinkman ziet de missie het liefst zo snel mogelijk beindigd. Hij gaat in debat met ChristenUnie-Kamerlid Jol Voordewind, die het eens is met partijgenoot Minister van Defensie Eimert van Middelkoop en een voortzetting van de missie steunt.

Maarten 't Hart
Het nieuwe boek 'Verlovingstijd' van Maarten 't Hart gaat onder meer over de frustratie rond relaties met vrouwen van de hoofdpersoon en is gedeeltelijk autobiografisch. Andere thema's die aan bod komen zijn vriendschap en geloof. Zoals eerdere romans, speelt ook dit verhaal zich af in Maassluis en Vlaardingen. geloof.

Hans Bhm
Vandaag presenteerde Jan Nagel in Den Haag het partijprogramma van zijn nieuwe politieke partij OokU (Onafhankelijke Ouderen en Kinderen Unie). De integratieparagraaf van het programma werd toegelicht door schaker Hans Bhm, die als integratiespecialist van de partij is aangetrokken. Volgens Bhm werkt de huidige methode van het kabinet om te integratie te bevorderen niet. In plaats van "feesten en cursussen" zou de nadruk veel meer moeten liggen op "sport en spel", te beginnen met denksporten zoals schaken en dammen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 8 september door de VARA en de NPS. Te gast waren Hans Bhm, Hero Brinkman, Jol Voordewind en Maarten 't Hart. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee