Uitzending
Pauw & Witteman - 11-9-2009

11-9-2009

Pauw & Witteman

1622 x bekeken | 1 reacties
6
Gasten: zanger Xander de Buisonjé, directeur Reclassering Nederland Sjef van Gennip, ouders van overleden baby Biendya, hoogleraar gynaecologie Gerard Visser.

Ouders van de gestorven baby Biendiya
Vyjantie en Mahesh Ramgoelam zijn de ouders van de baby Biendiya. De baby overleed door een reeks fouten van het Westfries Gasthuis in Hoorn. De ouders deden in mei aangifte tegen de gynaecoloog, die de geboorte van hun dochter leidde. Het ziekenhuis blijkt nu schuldig te zijn.

Gerard Visser
Uit onderzoek van hoogleraar gynaecologie Gerard Visser, blijkt dat het Westfries Gasthuis in Hoorn schuldig is aan de dood van baby Biendiya vlak na de geboorte. Visser maakt zich zorgen over het niveau van verloskunde in Nederland. De baby overleed in mei, na een serie fouten van het medisch personeel in het Westfries Gasthuis. Er zijn meer klachten over het ziekenhuis, die op dit moment door de Inspectie voor de Gezondheidszorg worden onderzocht.

Xander de Buisonjé
In het nieuwe programma 'Zij gelooft in mij' helpt Xander de Buisonjé ex-gedetineerden aan de vrouw. Een nieuwe liefde moet deze mannen helpen op het rechte pad te blijven. Voor gedetineerden die de gevangenis verlaten, is het moeilijk een nieuw leven op te bouwen. Bijna de helft van binnen een jaar weer terug in het oude gedrag. De Buisonjé probeert in het nieuwe tv-programma dit patroon van deze mannen te doorbreken. Een vrouw speelt daarbij een heel belangrijke rol

Sjef van Gennip
Hooligans die zich misdragen moeten een elektronische enkelband krijgen. Volgens directeur van Reclassering Nederland Sjef van Gennip is dat de oplossing om rellen zoals in Hoek van Holland te voorkomen. Verder vindt Van Gennip dat voetbalfans die met enkelband nog steeds rellen schoppen, de cel in moeten.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 11 september door de VARA en de NPS. Te gast waren Xander de Buisonjé en Sjef van Gennip. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee