Uitzending
Pauw & Witteman - 13-5-2009

13-5-2009

Pauw & Witteman

2363 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Boris Dittrich, Rob Molien, Emiel Lensen, Robert Vuijsje en Irma Accord.

Boris Dittrich
Met de internationale organisatie Human Right Watch maakt oud-politicus Boris Dittrich zich sterk voor homorechten. In zijn boek Elke liefde telt beschrijft hij de reizen die hij voor dit doel maakt. In 2006 nam Boris Dittrich afscheid van de Nederlandse politiek. Hij vertrok naar New York en reisde vanuit daar de wereld over om discriminatie in kaarte te brengen en ter discussie te stellen. Hij doet onder meer Senegal, Nepal en Buenos Aires aan. Daar ontmoet Dittrich voorvechters van homorechten, mensenrechtenactivisten, politici en journalisten.

Rovert Vuijsje en Irma Accord
Winnaar van de Gouden Uyl Robert Vuijsje gaat in debat met antropoloog Irma Accord over zijn omstreden boek Alleen maar nette mensen. Robert Vuijsje won dan wel deze Belgische literatuurprijs, maar ook maakte hij met zijn debuutroman heftige reacties los. De hoofdpersoon in het boek heeft een voorliefde voor zwarte vrouwen met grote en dikke borsten. Irma Accord vindt het boek racistisch en seksistisch. En zij staat hier in niet alleen.

Emiel Lensen en Rob Mollien
Emiel Lensen en Rob Mollien timmeren al jaren aan de weg als magisch duo en kregen vorig jaar landelijke bekendheid in De volgende Uri Geller. Ze strandden toen de finale. Sindsdien staan ze in het theater met een eigen show met tal van mentalistische trucs. In juli doen Rob en Emiel mee op het Wereldkampioenschap voor magie in Bejing. Een evenement waar magiŽrs uit alle windstreken hun kunsten zullen vertonen. Bij het vorige WK moesten Rob en Emiel genoegen nemen met een derde plaats.
Vanavond doen Rob en Emiel in de uitzending een truc met telefoonboeken.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Boris Dittrich en Robert Vuijsje te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op woensdag 13 mei door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie