Uitzending
Pauw & Witteman - 14-5-2009

14-5-2009

Pauw & Witteman

1525 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Bram Moszkowicz zit 25 jaar in het vak, Tommy Wieringa over zijn nieuwe roman, kunstenares Tinkebell bundelt samen met Coralie Vogelaar haar haatmail en er is een live verbinding met Moskou vanwege de tweede halve finale van het Songfestival.

Bram Moszkowicz
Topadvocaat Bram Moszkowicz zit 25 jaar in het vak. Hij vertelt over zijn hoogtepunten en vindt hij dat juridisch Nederland in al die jaren is veranderd?

Tinkebell
Nadat kunstenares Tinkebell een tas van haar eigen kat maakte, werd ze bestookt met duizenden haatmails. Die heeft ze nu gebundeld onder de naam Dearest Tinkebell. In 2004 werkte de beeldend kunstenares aan het project My dearest cat Pinkeltje waarvoor zij haar kat doodde en er een tas van maakte. Sindsdien wordt Tinkebell beladen met haatmails. Het boek is in samenwerking met Coralie Vogelaar tot stand gekomen. Vogelaar ging op zoek naar de afzenders van de mails. Persoonlijk gegevens van de schrijvers van de haatmails zijn ook in het boek opgenomen. Foto's, adresgegevens, persoonlijke weblogs: niets van de afzenders houdt ze verborgen in het boek.

Tommy Wieringa
De schrijver van de bestseller Joe Speedboot komt met een nieuwe roman: Caesarion. Het verhaal is gebasseerd op de relatie tussen Jef Koons en Pornoster Cicciolina. In 2005 schreef hij Joe Speedboot en dat werd een groot succes. Hij won hier mee de Tzumprijs voor de beste literaire zin.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 14 mei door de VARA en de NPS. Te gast waren Bram Moszkowicz en Tommy Wieringa. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee