Uitzending
Pauw & Witteman - 10-9-2009

10-9-2009

Pauw & Witteman

1213 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Joost Eerdmans, Gerard Spong, Willem Vermeend, Maike Meijer en Marg˘t Ros.

Joost Eerdmans en Gerard Spong
Vorige week maandag presenteerde oud-LPFer Joost Eerdmans het door hem opgerichte BurgercomitÚ tegen Onrecht. Eerdmans is van mening dat het Nederlandse strafrecht zich teveel richt op daders en daardoor geen oog heeft voor slachtoffers. Ook zouden Nederlandse rechters te soft zijn, volgens Eerdmans gaat het hierbij vooral om vrouwelijke rechters. Afgelopen zaterdag verscheen van advocaat Gerard Spong een column in het AD, waarin hij op een aantal punten tegen Eerdmans ingaat.

Willem Vermeend
Er moet een einde komen aan de komst van importbruiden, aldus de oud-PvdA-minister in zijn nieuwe boek 'De Wij Economie'. Verder gaat hij in op het actuele debat over de kosten van allochtonen.

Maike Meijer en Marg˘t Ros
Vandaag reikte de Stichting Literaire Rechten Auteurs (Lira) de scenarioprijs uit aan Maike Meijer en Marg˘t Ros, makers van het satirische televisiedrama Toren C (VPRO). Andere genomineerden waren de makers van de programma's Klein Holland en Draadstaal. De jury zei onder meer het volgende over het winnende programma: "De productie moet het uiteraard van taal hebben, maar is tegelijk uitgesproken beeldend. Kijken is minstens zo belangrijk als luisteren. Toren C onderscheidt zich het meest van de andere genomineerden door een uitgesproken vrouwelijk perspectief. De maaksters en hun personages gooien de vrouwelijkheid er met geweld in, van lijf tot vals gedrag. Met illusies over de vrouw als betere menssoort maken ze korte metten.ö

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 10 september door de VARA en de NPS. Te gast waren Gerard Spong, Joost Eerdmans, Maike Meijer, Marg˘t Ros en Willem Vermeend. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie