Uitzending
Pauw & Witteman - Nout Wellink

Nout Wellink

Pauw & Witteman

12-5-2009

| 1444 x bekeken | 0 reacties
7
Vanavond een sologesprek met DNB-president Nout Wellink.

Nout Wellink is president van De Nederlandsche Bank (DNB), bestuurslid van de Europese Centrale Bank en voorzitter van het Basels Comitť voor Bankentoezicht. Hij is daarmee een van hoofdrolspelers in de kredietcrisis, naast premier Balkenende en minister van FinanciŽn Bos. DNB heeft een aantal belangrijke taken, zoals zorgen voor een veilig betalingsverkeer en het in toom houden van de inflatie. Ook houdt DNB toezicht op de financiŽle instellingen.

Juist op het functioneren van de financiŽle toezichthouders is kritiek. Zij hadden wel erg veel vertrouwen in het zelfregulerend vermogen van de financiŽle sector. Bankiers namen steeds meer risico in de wetenschap dat ze konden aankloppen bij de centrale banken. Zo leidde de Amerikaanse hypotheekcrisis uiteindelijk tot een wereldwijde economische crisis.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman met de titel Nout Wellink is uitgezonden op dinsdag 12 mei door de VARA en de NPS. Te gast was Nout Wellink. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie