Uitzending
Pauw & Witteman - 11-5-2009

11-5-2009

Pauw & Witteman

1437 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Arie Boomsma over zijn schorsing, Jan Nagel wil een nieuwe politieke partij oprichten, Kees de Lange heeft kritiek op het pensioenstelsel, Michiel van Erp en Dieuwke van Kreel over een documentaire over angststoornissen.

Arie Boomsma
Zijn schorsing is voorbij. Arie Boomsma is sinds vandaag weer aan het werk bij de EO. In de ochtend was hij al weer te horen op Radio 1 en morgenavond is hij weer te zien op televisie met een nieuwe aflevering van 40 dagen zonder seks. De EO schorste Boomsma voor drie maanden omdat de omroep het niet eens was met een fotoreportage van de presentator voor L'Homo, een eenmalige uitgave voor het tijdschrift Linda. Arie Boomsma besloot zelf om mee te werken aan de reportage, waarop hij schaars gekleed is, en overlegde dit niet met de EO. De schorsing is uiteindelijk met drie weken verkort.

Michiel van Erp
Documentairemaker Michiel van Erp volgt in zijn nieuwe film Angst zes mensen die lijden aan dwangstoornissen. Dieuwke is er één van. Zij heeft last van een douche-obsessie. Angst overheerst het leven van de hoofdpersonen in de film, zoals angst voor slapen, angst om vies te worden gevonden, angst voor drukte. Michiel van Erp volgt hun strijd naar het vinden van een oplossing. Angst speelt zich af in Amsterdam. Schrijver Arthur Japin is de verteller in de film. Eerdere films van Van Erp zijn onder meer Op handen gedragen, Pretpark Nederland en File.

Kees de Lange
In een vandaag gepresenteerd manifest uit Kees de Lange, voorzitter van de Nederlandse Bond voor Pensioenenbelangen (NBP), felle kritiek op het pensioenstelsel. Gepensioneerden dreigen het slachtoffer te worden van de problemen bij de pensioenfondsen en daar zijn ze woedend over. Doordat de fondsen de pensioenuitkeringen niet of maar gedeeltelijk kunnen aanpassen dreigen gepensioneerden er de komende jaren in koopkracht op achteruit te gaan. Het gaat hierbij om miljoenen pensioengerechtigden. En dat mag niet gebeuren, zo vindt De Lange namens deze groep. Ook minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken wordt flink aangepakt in het protestlied "Guus ga naar Huus."

Jan Nagel
Jan Nagel wil een nieuwe politieke partij oprichten. Aanleiding hiervoor is zijn onvrede over de manier waarop de pensioenen, mede onder druk van de recessie, worden uitgehold.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 11 mei door de VARA en de NPS. Te gast waren Michiel van Erp, Jan Nagel en Arie Boomsma. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie