Uitzending
Pauw & Witteman - 31-1-2008

31-1-2008

Pauw & Witteman

1803 x bekeken | 0 reacties
6
Vanavond te gast bij Jeroen Pauw en Paul Witteman: Peter R. de Vries, Ronald Plasterk, Rudi Lubbers en Anton Corbijn

Peter R. de Vries
Justitie op Aruba onderzoekt nieuwe aanwijzingen over de verdwijning van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway in mei 2005. Het Openbaar Ministerie (OM) op Aruba liet donderdag weten onder meer informatie van misdaadverslaggever Peter R. de Vries te hebben ontvangen.De zaak-Holloway werd in december gesloten, maar het OM en de politie zijn sindsdien doorgegaan met het onderzoeken van relevante informatie. Het OM en de politie op Aruba onderzoeken momenteel of de aangeleverde informatie betrouwbaar is en of die licht werpt op de verdwijning en dood van Holloway.De Vries beweert dat hij de zaak-Natalee heeft opgelost, onder meer met behulp van een verborgen camera. De misdaadjournalist wil echter nog geen tipje van de sluier oplichten van de ontknoping. Die geeft hij pas zondag prijs in de uitzending van zijn tv-programma op SBS6. Justitie op Aruba wil niet op de bewering van De Vries ingaan.

Anton Corbijn
Fotograaf Anton Corbijn werd wereldberoemd met zijn foto's van artiesten en musici. Daarnaast doet hij grafisch ontwerp (enkele platenhoezen van U2 en Metallica), art direction (o.a. decors voor Depeche Mode-optredens) en regie voor videoclips (o.a. Nirvana). In 2007 maakt hij zijn eerste film, 'Control', over het leven van Joy Division voorman Ian Curtis. De zwart-witfilm was een groot succes en werd op het filmfestival van Cannes bekroond met 2 prijzen.Voor de 70e verjaardag van koningin Beatrix maakte hij een drietal portretten van haar. De foto's zijn te bekijken op www.koninklijkhuis.nl.

Rudi Lubbers
Oud-bokser Rudi Lubbers deed in 1964 en 1968 mee aan de Olympische Spelen. In 1973 bokste hij echter zijn meest memorabele partij tegen niemand minder dan Muhammad Ali. In de jaren tachtig ging het bergafwaarts. Na zijn loopbaan viel hij in het beruchte zwarte gat. Hij werd in Portugal zelfs veroordeeld wegens drugshandel, naar eigen zeggen geheel ten onrechte. Lubbers voelde zich in de steek gelaten door de Nederlandse overheid, die geen enkele aandacht aan de zaak schenkt. Lubbers schreef in zijn zoektocht naar gerechtigheid zelfs koningin Beatrix, met wie hij in 1964 nog een uur gezellig koffie drinkt tijdens de Spelen in Tokio. Maar ook Beatrix deed niks. Na zijn vrijlating ging hij als kermisexploitant aan de slag. Zijn zaak ging echter failliet. Tegenwoordig leeft hij volkomen berooid in een daklozenpension in Den Helder.

Ronald Plasterk
Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ronald Plasterk zal vanavond onder meer ingaan op onderstaande kwesties:De VPRO en BNN willen een thema-avond over seksualiteit afsluiten met vertoning van de pornofilm 'Deep Throat' op publieke zender Nederland3. Dit stuit op veel verzet in Den Haag. Zo heeft vooral ChristenUnie voorman André Rouvoet zich sterk tegen vertoning uitgesproken, niet in de laatste plaats omdat de hoofdrolspeelster van de film uit 1972 zegt gedwongen te zijn om aan de seksscènes deel te nemen. Verder zal Plasterk deze middag bekend maken wie de opvolger wordt van de voorzitter van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Omroep Stichting Harm Bruins Slot. De Nederlandse Omroep Stichting is het samenwerkings- en coördinatieorgaan van de landelijke publieke omroep. Tenslotte heeft Plasterk VVD-Kamerlid Atzo Nicolaï voorgedragen als voorzitter van de raad van toezicht van het nog op te richten Nationaal Historisch Museum in Arnhem. D66, SP en CDA zijn van mening dat een Kamerlid niet betrokken moet worden bij dergelijke prestigieuze en politiek gevoelige projecten. Plasterk stelt echter dat Nicolaï als oud-staatssecretaris van Cultuur zeer geschikt is voor deze functie

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 31 januari door de VARA en de NPS. Te gast waren Peter R. de Vries, Ronald Plasterk en Anton Corbijn. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie