Uitzending
Pauw & Witteman - 1-4-2008

1-4-2008

Pauw & Witteman

1131 x bekeken | 0 reacties
6
Deze keer te gast in Pauw & Witteman: Henk van der Meyden, Eduard Nazarski en aandacht voor het Fitna-debat met Kamerleden Dibi en Kamp

Henk van der Meyden
Van der Meyden werd een bekendheid met zijn glamour- en showbizzrubriek 'Privé' in 'De Telegraaf' . Hij ziet zich graag als pionier in de journalistiek en wijst daarbij op het showbizznieuws dat ook doordringt in media als 'Vrij Nederland' en 'NRC Handelsblad'. Naast zijn journalistieke werk hield Van der Meyden zich al vroeg bezig met het produceren van theater. Zijn productiebureau Stardust Theatre BV bracht musicals als Annie en Grease en 'All-Black' musicals Josephine en a Night At The Cotton Club. In dat rijtje hoort ook George Gershwin's Porgy & Bess. Henk ven der Meyden brengt deze 'American folk opera' uit 1935 naar Theater Carré met een volledig Amerikaanse cast. Op 3 april gaat Porgy & Bess in première. De aria 'Summertime' is verreweg het bekendste lied uit deze productie en dit zal vanavond live in de uitzending worden gezongen.

Eduard Nazarski
Er zijn nog 129 dagen te gaan tot de Olympische Spelen in Peking. De mensenrechten in China zijn inmiddels een belangrijk onderwerp in de aanloop naar het grootste sportevenement ter wereld. Amnesty International houdt de mensenrechtensitautie in China nauwlettend in de gaten en maakt regelmatig de balans op. Vandaag presenteert directeur Eduard Nazarski de China Olympics Count Down. De ondertitel voorspelt weinig goeds 'Time running out for improvement in human rights'. Ziet Nazarski tekenen dat de situatie in China nog zal verbeteren? En welke rol is weggelegd voor de sporters en coaches en het Internationaal Olympisch Comité?

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 1 april door de VARA en de NPS. Te gast was Henk van der Meyden. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie