Uitzending
Pauw & Witteman - 31-3-2008

31-3-2008

Pauw & Witteman

1544 x bekeken | 0 reacties
7
Vanavond in Pauw & Witteman onder anderen: Arie van der Zwan, Huub van der Lubbe en Liesbeth van Dijk

Arie van der Zwan
Prof. dr. Arie van der Zwan was emeritus hoogleraar commerciële economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is lid geweest van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Ook was hij actief in het bedrijfsleven als directeur van de Nationale Investeringsbank en Vendex. Hij schrijft regelmatig stukken in NRC Handelsblad, Trouw en Socialisme & Democratie.
Morgen verschijnt van zijn hand het boek ‘Van Drees tot Bos, Zestig jaar succes en mislukking. De geschiedenis van de PvdA’. Het boek handelt over de gevolgen voor de PvdA van regeringsdeelname in de verschillende kabinetten van de afgelopen zestig jaar.

Huub van der Lubbe
Huub van der Lubbe is al 25 jaar het gezicht van de succesvolle Nederlandstalige band ‘De Dijk’. Van der Lubbe werkt echter ook al 30 jaar samen met goede vriend Jan Robijns. Samen met deze componist, arrangeur en pianist maakte hij onder meer een muzikale opening voor een schelpententoonstelling (Schelpenshow), een nooit uitgevoerde musical (Eldorado) en een romantische symfonie.
Robijns en van der Lubbe doen nu samen een theatertour waarbij zij uit hun gezamelijke muzikale verleden zullen citeren. Van der Lubbe achter de microfoon, Robijns achter de piano. Tegelijkertijd met de theatertournee verschijnt het boek ‘Solo met Jan'. Hierin zijn de verhalen, gedichten en songteksten van Huub van der Lubbe gebundeld. Het boek bevat tevens een unieke cd vol historische opnames.

Liesbeth van Dijk
Medium Liesbeth van Dijk is bevriend met Rita Verdonk. Van Dijk gaat de politica helpen met het binnenhalen van geldschieters. Als Verdonk op 3 april haar beweging Trots op Nederland officieel presenteert, zal Van Dijk meehelpen met 'fund raising'. Ze is onder andere van plan diners te organiseren die 10.000 euro moeten opleveren. Ook wil Van Dijk geld ophalen bij Nederlanders in Spanje en Australië waar Verdonk erg populair zou zijn. Liesbeth van Dijk werd bekend als helderziende dankzij het televisieprogramma 'Het zesde zintuig'. Hierin nemen verschillende mediums het tegen elkaar op. In het eerste seizoen van het programma eindigde Van Dijk op de derde plaats. Zij leerde Verdonk vijf jaar geleden kennen via een gezamenlijke vriend.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 31 maart door de VARA en de NTR. Te gast waren Huub van der Lubbe, Arie van der Zwan, Jan Robijns en Liesbeth van Dijk. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie