Uitzending
Pauw & Witteman - 6-1-2010

6-1-2010

Pauw & Witteman

1441 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten: Inez Weski, Fred Teeven, Gijs Scholten van Aschat, Erben Wennemars.

Debat lijst zware criminelen
Gisteren publiceerde de politie een opsporingslijst met de meest gezochte criminelen in Nederland. Om deze personen zonder balkje af te beelden is toestemming nodig van hogerhand. Het is de bedoeling dat alleen veroordeelden voor een delict met een straf van acht jaar of meer op de site komen. Voor de groep verdachten geldt dat er sprake moet zijn van een ernstig misdrijf en recidivegevaar aanwezig is. Voor beide groepen geldt dat alle andere opsporingsmiddelen uitgeput moeten zijn.

De site heeft sinds de lancering al meer dan tweehonderdduizend bezoekers getrokken en geleid tot enkele tips. Advocate Inez Weski en VVD-Kamerlid Fred Teeven gaan in debat over het nut en de gevaren van deze ‘most wanted’-lijst.

Gijs Scholten van Aschat nam sabbatical
Hoewel Gijs Scholten van Aschat in 2009 een sabbatical had aangekondigd, heeft hij toch niet stilgezeten. Zo speelde hij de partner van Annie M.G. Schmidt in de serie Annie M.G. en kreeg hij een van de hoofdrollen in de verfilming van het boek Tirza van Arnon Grunberg.

Scholten van Aschat wilde tijdens zijn geplande jaar vrij de rust terugvinden en een stuk schrijven. Maar door omstandigheden viel dit plan in duigen. Daarom besloot hij een fietstocht van 2200 kilometer te maken naar Girona en tijdens die tocht een dagboek bij te houden. Wat die fietstocht hem uiteindelijk opleverde vertelt hij vanavond bij Pauw & Witteman.

Erben Wennemars stopt met schaatsen
Op 4 januari kondigde Erben Wennemars op zijn Twitter zijn afscheid aan. Hij zal als langebaanschaatser nog één wedstrijd rijden: het NK kortebaan in zijn woonplaats Dalfsen. Wennemars was eigenlijk van plan pas aan het einde van dit schaatsseizoen stoppen, maar besloot eerder met pensioen te gaan toen hij in december 2009 de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Vancouver misliep. Wennemars won in zijn carrière onder andere twee bronzen olympische medailles en zes gouden plakken op de WK afstanden. Daarnaast werd hij in zijn loopbaan twee keer wereldkampioen sprint.

Overigens zal Wennemars de TVM-ploeg nog wel vergezellen tijdens de trainingen in Erfurt om Sven Kramer bij te staan in de voorbereiding voor de Olympische Spelen. Eerder heeft Wennemars al aangegeven de Elfstedentocht graag te willen rijden. Ook deelname aan marathons op natuurijs is nog een optie. Daarnaast blijft hij altijd nog beschikbaar voor Winterspelen, voor het geval er zich calamiteiten voordoen.

Eerste tochten op natuurijs
In Nederland waren vandaag de eerste schaatstochten op natuurijs van dit jaar. Hebben de gasten al geschaatst?

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 6 januari door de VARA en de NPS. Te gast waren Erben Wennemars, Fred Teeven, Gijs Scholten van Aschat en Inez Weski. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie