Uitzending
Pauw & Witteman - 8-1-2010

8-1-2010

Pauw & Witteman

1487 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Margot Ribberink, Huub Stapel, Erik Hulzebosch, Sjoerd Huisman, Jaap Nienhuis en Jacob van der Meulen.

Margot Ribberink
Nederland blijft de komende dagen in de greep van het winterse weer. In het weekend komt de temperatuur overdag niet ver onder het vriespunt, maar door de snijdende wind komt de gevoelstemperatuur tussen de -10 en -15 graden celcius. Na het weekend gaat het naar verwachting strenger vriezen. RTL-weervrouw Margot Ribberink gaat in op het winterweer. Komt een Elfstedentocht in zicht? Hoe lang houdt de vorstperiode aan en wat zegt dit winterweer over het klimaatprobleem?

Huub Stapel
Mannen en vrouwen verschillen zo veel van elkaar dat het lijkt of ze van verschillende planeten komen. Dat is het uitgangspunt van de boeken waarmee de Amerikaanse relatietherapeut John Gray furore maakte. Van zijn zelfhulpboeken gingen wereldwijd tientallen miljoenen over toonbank. Grays bekendste werk is Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus (1992). GeÔnspireerd door de ideeŽn van Gray maakte Huub Stapel zijn eerste solovoorstelling. Als zelfbenoemd relatietherapeut put Stapel uit zijn eigen ervaringen, vertelt anekdotes en geeft tips over de omgang met de andere sekse. De centrale vraag in zijn show is 'kun je de andere sekse ooit begrijpen?'.

Erik Hulzebosch
Na het weekend worden twee schaatsklassiekers verreden. Volgens schaatsbond KNSB is het natuurijs sterk genoeg om maandag de Ronde van Loosdrecht te schaatsen en dinsdag de Veluwemeertocht. De marathons zijn 100 km lang voor de mannen. Vrouwelijke deelnemers schaatsen 60 km. Het Nederlands kampioenschap marathon op natuurijs lijkt ook tot de mogelijkheden te behoren. Vorig jaar werd het NK voor het eerst sinds 1997 verreden en gewonnen door Sjoerd Huisman. De schaatser van de Nefit-ploeg schuift vanavond aan, samen met ploegleider Erik Hulzebosch. Ook Jacob van der Meulen is te gast, hij is voorzitter van de IJsclub Loosdrecht die maandag de marathon organiseert.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 8 januari door de VARA en de NPS. Te gast waren Erik Hulzebosch, Huub Stapel, Jaap Nienhuis en Margot Ribberink. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie