Uitzending
Pauw & Witteman - 11-1-2010

11-1-2010

Pauw & Witteman

1635 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Herbert Dijkstra, Ralf Zwitser, Sabine Uitslag, Jessica Villerius en Rita Verdonk.

TON in 40 gemeenten verkiesbaar
Rita Verdonk doet met haar beweging Trots op Nederland in 40 gemeenten mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat zijn veel meer plaatsen dan aanvankelijk de bedoeling was. Haar partij is onder andere verkiesbaar in Amsterdam, Utrecht en haar eigen woonplaats Pijnacker-Nootdorp.

Trots op Nederland doet ook mee in Den Haag en Almere, de enige twee plaatsen waar ook de PVV aan de verkiezingen deelneemt. In Rotterdam lukte het Verdonk niet om genoeg geschikte kandidaten te krijgen. In de gemeente Zuidplas haalde TON bij de vervroegde gemeenteraadsverkiezingen van november twee zetels.

Bekijk hier in welke gemeenten Trots op Nederland mee doet aan de gemeenteraadsverkiezingen en wie de lijsttrekkers zijn.

Vel over probleem
Woensdag zendt de KRO het vervolg op de anorexia-documentaire Vel over probleem uit. Maakster Jessica Villerius volgde daarin een aantal anorexia-patiŽnten die streden tegen hun ziekte. In het vervolg - Vel over probleem II: de wanhoop nabij - onderzoekt ze hoe het nu gaat met deze patiŽnten. De conclusies noemt ze schokkend: van de negen meisjes die Villerius volgde gaat het met slechs ťťn relatief goed. De hulpverlening blijft volgens haar falen in de aanpak van de anorexia-patiŽnten.

'Zorg anorexBia-patiŽnten schiet tekort'

CDA-Kamerlid Sabine Uitslag probeert al enige tijd anorexia op de politieke agenda te zetten. Ze vindt dat er meer moet worden gedaan om anorexia te voorkomen en dat de behandeling van de patiŽnten anders aangepakt wordt. Daarom stelde ze naar aanleiding van de documentaire Vel over probleem van Jessica Villerius Kamervragen aan Minister Ab Klink van Volksgezondheid.

Klink is echter van mening dat er al voldoende initiatieven zijn om anorexia te voorkomen en patiŽnten te behandelen. Uitslag riep daarop alle betrokken instanties op om bij elkaar te komen voor overleg. Ook gaat ze opnieuw Kamervragen stellen aan de minister.

Ralf Zwitser wint eerste marathonklassieker
Ralf Zwitser heeft vandaag de Ronde van Loosdrecht gewonnen. Het was de eerste marathonklassieker op natuurijs van dit jaar. Carla Zielman kwam bij de vrouwen als winnaar uit de bus.

Zwitser ontsnapte 20 kilometer voor de finish uit een kopgroep en wist de race in zijn eentje uit te rijden. Hij noemt de winst ďde mooiste overwinning uit zijn carriŤre.Ē Zwitser is de opvolger van Jan Eise Kromkamp, die in 1996 de voorlaatste editie won van de klassieker.

Herbert Dijkstra over de westrijden op natuurijs
Vandaag werd de eerste natuurijsklassieker van het jaar gehouden. De Ronde van Loosdrecht werd gewonnen door Ralf Zwitser. Bij de vrouwen ging Carla Zielman er met het goud vandoor. NOS-schaatsverslaggever Herbert Dijkstra was zelf ook een actieve schaatser. Het bracht hem zelfs naar de Olympische Spelen van 1988.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 11 januari door de VARA en de NPS. Te gast waren Rita Verdonk, Sabine Uitslag, Herbert Dijkstra en Jessica Villerius. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen ťcht de beste aanbiedingen Bekijk nu!